Έδειξε τις αδυναμίες της με τη Γαλλία

Written by  Αυγ 09, 2014

Τις αδυναμίες της απέναντι σε αντιπάλους με αθλητικά κορμιά και παίκτες με αλτικότητα έδειξε η Εθνική Ομάδα που στην δεύτερη αναμέτρησή της στο τουρνουά του Πο γνώρισε εύκολη ήττα από την οικοδέσποινα Γαλλία με 81-73 και έβαλε σκέψεις στον Φώτη Κατσικάρη για το τι πρέπει να διορθώσει.

 

Η Εθνική αγωνίστηκε χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη που για προληπτικούς λόγους έμεινε και πάλι εκτός, τον Νικ Καλάθη που εκτίει τις τελευταίες ημέρες της τιμωρίας του, τον Μιχάλη Τσαϊρέλη που εξακολουθεί να έχει προβλήματα στους κοιλιακούς, αλλά και τον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος ανέβασε πυρετό και αποφασίστηκε να μείνει στο κρεβάτι.

Απέναντι στα πολύ δυνατά κορμιά των Πρωταθλητών Ευρώπης, ο Φώτης Κατσικάρης αναζητούσε ένα πολύ δυνατό τεστ στον έλεγχο των ριμπάουντ, ένα στοιχείο που έλειψε πολύ στο παιχνίδι με τους Σέρβους. Η Γαλλία ήταν η ιδανικότερη αντίπαλος για ένα τέτοιο τεστ και η Εθνική μας πήρε ένα γερό μάθημα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει τέτοιους αντιπάλους.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής είδε και πάλι τους παίκτες του να παίζουν πολύ καλή άμυνα, να κυκλοφορούν γρήγορα τη μπάλα και να τρέχουν καλά στον αιφνιδιασμό, ενώ είχαν περιορίσει αρκετά τα χαμένα ριμπάουντ. Παράλληλα, ο Μπουρούσης για έναν ακόμα αγώνα ήταν απελπιστικά μόνος σε πολλά σημεία σε άμυνα και επίθεση, ενώ πολλή ενέργεια και στις δύο πλευρές έδινε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος είχε «φτερά» μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τους HoustonRockets.

Ως θετικό προσμετράται και το πείσμα των διεθνών να μειώσουν τη διαφορά, όταν αυτή είχε φτάσει ακόμα και το -20 και δεν τα παράτησαν, καταφέρνοντας με αντεπίθεση διαρκείας να φέρουν τη διαφορά στους 5, που, αν το παιχνίδι ήταν επίσημο ίσως να έφερνε στους Γάλλους μνήμες ημιτελικού 2005!

Στα αρνητικά, ωστόσο, ήταν και πάλι τα αρκετά χαμένα ελεύθερα σουτ, τα εύκολα φάουλ, η σε πολύ συχνά διαστήματα αδυναμία να ελέγξουν το παιχνίδι των Γάλλων και να κόψουν τις πάσες πάνω από τη στεφάνη, αλλά και τα αρκετά μεγάλα νεκρά διαστήματα της Εθνικής που έδωσε τη δυνατότητα στους Γάλλους να κάνουν μεγάλα σερί που ανέβαζαν σταδιακά τις διαφορές.

Ένα επιπλέον στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει τον Φώτη Κατσικάρη είναι επίσης η πολύ κακή περιφερειακή άμυνα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Εθνική έδειξε ειδικά στην τρίτη περίοδο να τα έχει χαμένα, τα χαμηλά και πάλι ποσοστά στις ελεύθερες βολές (22-30), αλλά και η έλλειψη ποιότητας μέσα στη ρακέτα τις στιγμές που απουσίαζε η δεσπόζουσα μορφή του Γιάννη Μπουρούση, όταν και ο θηριώδης Γκομπέρτ έκανε πάρτι μέσα στο ελληνικό καλάθι ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ομάδας ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους, ενώ θετική εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης οι Ζήσης με 10 πόντους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που πέρα από τους 11   πόντους του χάρισε και ορισμένες όμορφες στιγμές που θύμιζαν την παρουσία του στον μαγικό κόσμο του NBA.

Η Εθνική ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά του Πο το βράδυ της Κυριακής απέναντι στην Κροατία, με τον Φώτη Κατσικάρη να έχει ήδη μια πρώτη σημαντική εικόνα του τι πρέπει να βελτιωθεί στην ομάδα, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη όταν έρθουν οι επίσημες αναμετρήσεις.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 40-35, 63-47, 81-73

Γαλλία (Κολέ): Ερτέλ 15, Μπατούμ 6, Πιετρούς 4, Μαχιμνί 2, Ζελαμπάλ 7, Λοβέρν 2, Καουντί, Τζάκσον 3, Φουρνιέ 10, Ντε Κολό 14, Γκομπέρ 13, Τιγί 5

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 6, Ζήσης 10,  Παπανικολάου 18, Καϊμακόγλου 8, Αντετοκούνμπο 11, Μπόγρης, Γλυνιαδάκης, Σλούκας 9, Γιάνκοβιτς, Βουγιούκας 4, Μάντζαρης 5, Αθηναίου 2,

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.