Ηττήθηκαν, αλλά προκρίθηκαν στους "8" οι Έφηβοι

Written by  Ιουλ 29, 2014

Η Εθνική Εφήβων έθεσε σε κίνδυνο το μέλλον της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς γνώρισε την ήττα από τη Σερβία με 74-69, ωστόσο, η νίκη της γηπεδούχου Τουρκίας επί της Ισπανίας στο παιχνίδι που ακολούθησε, όχι μόνο διόρθωσε τα πράγματα, αλλά έστειλε την ελληνική ομάδα απευθείας στους 8 της διοργάνωσης.

 

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου παρουσίασαν δύο πρόσωπα, καθώς είχαν ένα πολύ καλό ξεκίνημα μένοντας από νωρίς κοντά στο σκορ και παίρνοντας ακόμα και μικρές διαφορές, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο η αυτοσυγκέντρωση χάθηκε, με αποτέλεσμα η ομάδα να δώσει την ευκαιρία στους Σέρβους να περάσουν μπροστά και να αναλάβουν τον έλεγχο του αγώνα.

Η ήττα με 74-69 έβαλε προσωρινά σε περιπέτειες το μέλλον της Εθνικής Εφήβων στη διοργάνωση, ωστόσο, η νίκη της οικοδέσποινας Τουρκίας επί της Ισπανίας με 71-84 λίγη ώρα αργότερα, εξασφάλισε την πρόκρισή της στην οκτάδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα φέρει με το Μαυροβούνιο.

Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Μήτογλου με 26 πόντους, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σημείωσε 14 πόντους. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Καταφέραμε να έχουμε τον έλεγχο μέχρι 4-5 λεπτά πριν το τέλος, όταν και ήμασταν μπροστά στο σκορ. Στο τέλος φάνηκε η κόπωση από το προηγούμενο παιχνίδι, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε την ήττα. Τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Τώρα θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να κοιτάξουμε τον αγώνα με το Μαυροβούνιο την Τετάρτη, όπου θέλουμε τη νίκη». 

Επόμενος και τελευταίος αντίπαλος πριν από τα κρίσιμα νοκ άουτ παιχνίδια της οκτάδας είναι το Μαυροβούνιο, με την Εθνική μας να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 37-32, 50-52, 69-74. 

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος, Κόνιαρης 9 (1), Κώττας 2, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 26 (1), Μουράτος 5, Τσαλμπούρης 4, Μπιλλής 3, Σταμάτης 6, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 14 (2). 

Σερβία (Μπούτσαν): Πένο 12 (1), Σίμιτς 2, Τσάραπιτς, Όστοϊτς 2, Τζόκοβιτς 2, Μαρίνκοβιτς 8 (2), Ντόκοβιτς 11 (1), Λαζάρεβιτς 16 (1), Πάβλοβιτς 7 (1), Ραντοβάνοβιτς 4, Βούτσετιτς 10, Κάρατζιτς. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.