Εύκολη νίκη-πρόκριση με Τσεχία η Εθνική Εφήβων

Written by  Ιουλ 25, 2014

Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να δίνει μία ακόμα εντυπωσιακή παράσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Εθνική Εφήβων πήρε και τη δεύτερη νίκη απέναντι στην Τσεχία με 75-57 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

 

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, στο δεύτερο ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και πήραν μια άνετη νίκη που τους έφερε στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που έκανε πράγματα και θαύματα και σταμάτησε στους 23 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικοί ήταν επίσης ο Μουράτος με 15 πόντους και ο Μήτογλου με 11.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Διονύση Σκουλίδα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, γεγονός στο οποίο στάθηκε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στις δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης:

 

«Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε και το δεύτερό μας παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ υποτονικοί, σε άμυνα και σε επίθεση. Δεν είχαμε καλές συνεργασίες στην επίθεση. Στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε ρυθμό, χαμηλώσαμε το σχήμα κι αυτό μας έδωσε ενέργεια. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είναι καλά ο Σκουλίδας. Έχουμε τώρα μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας στην πρώτη φάση ολοκληρώνονται το Σάββατο, όταν και αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα της διοργάνωσης, Τουρκία.


Δεκάλεπτα: 17-17, 26-30, 45-52, 57-75. 

Τσεχία (Ούλριχ): Μ. Σέναλ, Μάρες, Ο. Σέναλ 12, Πουλπάν 2, Σκράντς 14 (2), Πεκάρεκ 2, Σβόμποντα 11 (1), Λέτσκο, Πουρσλ 14 (2), Γιοκλ 2. 

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 3 (1), Κόνιαρης 8 (2), Κώττας 4, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 11 +16 ριμπ., Μουράτος 15 (3), Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2, Μπιλλής, Σταμάτης 12 (1), Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 23 +7 ριμπ. 

Πηγή και Φωτό: ΕΟΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.