Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Να γίνουμε όλοι ένα»

Written by  Αυγ 06, 2022

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέφυγε τις μεγαλοστομίες περί μεταλλίου και τόνισε πως για την Εθνική Ανδρών προέχει να γίνει μια γροθιά. Ο ίδιος δήλωσε διατεθειμένος να κάνει ό,τι του ζητηθεί για να βοηθήσει στη λειτουργία της ομάδας, ενώ δεν έκρυψε την περηφάνια του που έχει στο πλευρό του τα τρία αδέρφια του, Θανάση, Κώστα και Άλεξ.

Από τα πρώτα του λόγια φάνηκε πόσο χαμηλούς τόνους κρατά. «Δεν έχει σχέση τι περιμένει ο κόσμος, αλλά ο προπονητής και η ομάδα. Εμείς παίζουμε το μπάσκετ. Σε όσες διοργανώσεις έχω πάει, δεν έχουμε περάσει στην οκτάδα. Αυτό είναι ένα βήμα για εμάς. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να κάνουμε προπόνηση, να γίνουμε καλύτεροι, να δεθούμε σαν ομάδα. Αυτήν τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια, πρέπει να δέσουμε σαν ομάδα, να δημιουργήσουμε χημεία. Πρέπει να θέτουμε στόχους, που είναι ρεαλιστικοί, έτσι είμαι και εγώ σαν άνθρωπος. Δεν σκέφτομαι ότι πάω να κερδίσω τίτλους. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα και αυτό είναι η οκτάδα, μακάρι να το πετύχουμε. Να γίνουμε ομάδα, γιατί όλοι στο χωριό τους είναι οι καλύτεροι. Και εγώ στο χωριό μου, το Μιλγουόκι, είμαι ο καλύτερος και ο Σλούκας εδώ είναι πρωταθλητής και ο Αγραβάνης στον Προμηθέα, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σαν ομάδα».

Αναφορικά με τη συνύπαρξή του στην Εθνική ομάδα με τα τρία αδέρφια του, είμαι: «Νιώθω περήφανος. Είναι τρομερό συναίσθημα να αγωνίζομαι με τα αδέρφια μου στην Εθνική. Είμαι χαρούμενος, ένα όνειρο, που έχει γίνει πραγματικότητα, το λέγαμε από τότε, που είμασταν μικροί. Να κάνουμε μαζί προπόνηση, να μαρκάρουμε ο ένας τον άλλον, να παίξω με τον Κώστα, να παίξω με τον Άλεξ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που έχει γίνει όλο αυτό, η μητέρα μας είναι περήφανη και ανυπομονεί να έρθει στο ματς».

Όσο για τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν φέτος; «Και γιατί δεν ήταν τις προηγούμενες φορές πιθανό το μετάλλιο και είναι τώρα; Δεν μπορεί να σκεφτόμαστε μετάλλιο, πάντα αυτό κάνουμε και τρώμε τα μούτρα μας. Πρέπει να πετύχουμε κάτι πριν αποχωρήσουν οι Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου… Όμως δεν κέρδισα πρωτάθλημα, γιατί σκεφτόμουν τον τίτλο στο NBA. Βήμα-βήμα, να γίνουμε καλύτεροι πρέπει».

Σχετικά με την προσαρμογή του στην Εθνική ομάδα είπε: «Τρομερή δουλειά στην προπόνηση κάνει ο προπονητής μας. Δεν είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Το θέμα δεν είναι να παίζει ο καθένας όπως παίζει στην ομάδα του, εγώ στους Μπακς, ο Σλούκας στον Ολυμπιακό ή ο Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό. Αλλά να παίζουμε όλοι σαν ένα. Δεν γίνεται να προσαρμοστούν έντεκα άτομα σε έναν. Έχουμε τρεις βδομάδες να δεθούμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Έχουμε τρεις εβδομάδες να δεθούμε. Θα προσαρμοστώ εγώ στην Εθνική και όχι αυτή σε εμένα. Θα κάνω ό,τι μου ζητηθεί, θα παίξω ‘5’, ακόμα και… 6-7 θα παίξω. Ό,τι μου ζητηθεί. Από την προπόνηση, που κάναμε χθες, δεν νομίζω ότι είμαστε ομάδα για μετάλλιο. Έχουμε, όμως, την ευκαιρία, αν ακούσουμε τον προπονητή μας, αν δουλέψουμε σωστά, να το κάνουμε. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να έχω ρεαλιστικούς στόχους. Τα μυαλά μου δεν παίρνουν αέρα. Είμαι ταπεινός. Μακάρι να προκριθούμε».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.