Φιλικά στην Πολωνία για τη Νέων Γυναικών

Written by  Ιουν 14, 2022

Η Εθνική Νέων Γυναικών αναχωρεί την Τρίτη (14/6) με προορισμό το Γκντανσκ, όπου θα δώσει τρεις αγώνες προετοιμασίας, ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που θα διεξαχθεί στα Σκόπια (9-17/7).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε ένα πρώτο στάδιο προετοιμασίας στον Κολινδρό και μετά από μία εβδομάδα επέστρεψε στην Αθήνα, προκειμένου να αναχωρήσει για την Πολωνία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη (15/6, 18.00), στην Πέμπτη (16/6, 18.00) και την Παρασκευή (17/6, 10.00).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θάνος Νίκλας, αναφέρθηκε στην προετοιμασία, αλλά και όσα έπονται: «Τα φιλικά έρχονται σχετικά νωρίς στο πρόγραμμά μας. Είμαστε λίγες μέρες μαζί, αλλά έχουμε βάλει ήδη κάποιους κανόνες, τους οποίους θα θέλαμε να δούμε στην πράξη. Θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς αυτοί οι αγώνες, προκειμένου να δούμε τι είναι αυτό που λειτουργεί καλά για εμάς και τι όχι, ώστε να μπορέσουμε να το διορθώσουμε, αφού έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας ακόμη ως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα μικροτραυματισμών, υπάρχει η φυσιολογική κούραση από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και είμαστε έτοιμοι να δούμε τι μπορούμε τώρα να κάνουμε στο παρκέ. Γενικότερα μπορώ να πω είναι πολύ ευχαριστημένος από τη διάθεση των κοριτσιών και την προσπάθεια που έχουν κάνει μέχρι τώρα και συνεχίζουμε τη δουλειά για την καλύτερη δυνατή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Η Εθνική Νέων Γυναικών έχει στο πρόγραμμά της και φιλικούς αγώνες με τη Βουλγαρία στη Θεσσαλονίκη (2-3/7). Στην αποστολή για την Πολωνία βρίσκονται οι: Ιωάννα Χατζηλεοντή, Δανάη Παπαδοπούλου, Ελένη Φάρρου, Ελισάβετ Μπουντούρη, Άννα Μαρία Πρίφτη, Φιλίππα Γούλα, Λαμπρινή Πολυμένη, Χριστίνα Αναστασοπούλου, Ολυμπία Σακελλαρίου, Ραφαηλία Στεργάκη, Ευδοξία Τάρλα, Ελένη Ανδρικοπούλου.

Προπονητής: Θάνος Νίκλας

Β. Προπονητή: Στέλιος Χατζηιωάννου, Αφροδίτη Αραπατσάνη

Γυμναστής: Κωνσταντίνος Μασούρας

Γιατρός: Βασιλική Τσακίρη

Φυσικοθεραπεύτρια: Νικολέτα Σίνα

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.