Σπανού: «Δεν υπάρχουν λέξεις για το τι σημαίνει η φανέλα της Εθνικής Ομάδας»

Written by  Μαρ 08, 2022

Η Άρτεμις Σπανού ήταν προσκεκλημένη στην πρεμιέρα και στην πρώτη εκπομπή του WEBRadio της ΕΟΚ. Η Ελληνίδα διεθνής, η οποία αγωνίζεται στην Πολωνία αναφέρθηκε στη ζωή της εκεί, αλλά και στα γεγονότα στην Ουκρανία που έχουν το δικό τους αντίκτυπο στη χώρα που ζει, αλλά και με κάποιο τρόπο στο μπάσκετ.

«Στο Πολκοβίτσε δεν το ‘χουμε νιώσει πάρα πολύ. Φιλοξενούμε 20 πρόσφυγες. Στη Γκντίνια που μείναμε πέντε ημέρες ήταν πιο έντονος ο αντίκτυπος. Η ομάδα της Γκντίνια δεν έχει γήπεδο για παράδειγμα, γιατί στο γήπεδό της φιλοξενούνται πρόσφυγες. Παίξαμε μαζί τους σε σχολείο. Απ’ ό,τι μου είπε ο προπονητής μου, στην Πολωνία έχουν εισέλθει πάνω από 300 χιλιάδες πρόσφυγες. Εμείς πάντως προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να βοηθήσουμε, μαζεύουμε νερό, τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο και τα δίνουμε».

Η Πολκοβίτσε είναι μια μικρή πόλη με μία καφετέρια, στην οποία μπορεί να πιει τον καφέ της μεσημέρι ή απόγευμα, η οποία όπως είπε της επιτρέπει να επικεντρωθεί απόλυτα στο μπάσκετ. Γιόρτασε όμως τη σημερινή μέρα της Γυναίκας. Η ομάδα έκανε έκπληξη στις αθλήτριες με τρεις τούρτες, αλλά και ανθοδέσμες. Η ίδια έτσι κι αλλιώς σε μεγάλο βαθμό ζει για το μπάσκετ και περισσότερο για την Εθνική Ομάδα.

«Η Εθνική Ομάδα είναι για μένα πάντα προτεραιότητα», τόνισε η Σπανού και πρόσθεσε: «Όταν καλούμαι να αγωνιστώ με την Εθνική και να φορέσω αυτήν τη φανέλα, ανυπομονώ! Δεν υπάρχει λέξη για να εκφράσω το πώς νιώθω».

Είναι κάτι που το καταλαβαίνει όποιος τη βλέπει στο παρκέ παίζοντας για την Εθνική Γυναικών ή ακόμη και σε κάθε προπόνηση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άλλωστε βγάζει αυτό το πνεύμα εδώ και χρόνια στα παρκέ. Το ίδιο έκανε και τον περασμένο Νοέμβριο στα παράθυρα για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2023.

«Για μια ομάδα με νέο προπονητικό επιτελείο, νέο προπονητή και νέες παίκτριες πήγαμε πάρα πολύ καλά. Όλες ξέραμε τους στόχους μας και το σημαντικό γι’ αυτήν την ομάδα είναι ότι τα ‘δωσε όλα και αυτό θέλουμε να κάνουμε στη συνέχεια».

Αναφορικά με το Eurobasket 2023 που είναι ο στόχος της Εθνικής Γυναικών τόνισε: «Έχουμε ακόμα ένα καλοκαίρι μπροστά μας, άλλα δύο παράθυρα, αλλά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε όσα παιχνίδια μπορούμε για να βρεθούμε στο Eurobasket!»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.