Ο Κώστας Παπαδόπουλος αναλύει τη Μ. Βρετανία

Written by  Νοε 25, 2021

Η Εθνική ανδρών αρχίζει σήμερα την προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του FIBA World Cup 2023 από το Νιουκάστλ όπου θα αντιμετωπίσει (20.30 ώρα Ελλάδας) την Μεγάλη Βρετανία.

Ο συνεργάτης του Σάββα Καμπερίδη, ο οποίος θα κοουτσάρει σήμερα την Εθνική λόγω της απουσίας του ασθενή Σωτήρη Μανωλόπουλου, Κώστας Παπαδόπουλος, παρέθεσε τα βασικά σημεία που χρειάζονται προσοχή από τον αντίπαλο και αυτά που πρέπει να κάνει η Εθνική για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που βρίσκεται αρκετά χρόνια μαζί, υπάρχει κατ’ επέκταση συνοχή αφού αυτοί οι παίκτες αγωνίζονται μαζί τα τελευταία 3-4 χρόνια. Στηρίζονται πάρα πολύ στον Λουκ Νέλσον, τον παίκτη που κουβαλάει όλο το σκοράρισμα, ενώ είναι πολύ δυνατοί και στην front line, έχουν αθλητικά παιδιά, δυνατά και προσπαθούν να περάσουν εκεί τη μπάλα.

Κάπως έτσι διαγράφεται και το τι πρέπει να κάνουμε εμείς και το βασικό είναι να αντιμετωπίσουμε τους ψηλούς τους. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ αφού πάνε με ορμή σε αυτά και είναι πού αθλητικοί παίκτες και φυσικά να σταματήσουμε το σκοράρισμα του Νέλσον, που είναι αναμφισβήτητα ο κινητήριος μοχλός τους. Θεωρώ ότι αν πετύχουμε σε αυτούς τους δύο βασικούς στόχους δεν θα έχουμε πρόβλημα. Η δική μας ομάδα έχει μεγάλη διάθεση, υπάρχουν καλές συνεργασίες και χημεία μεταξύ των παικτών και αν δείξουμε την απαραίτητη συγκέντρωση, ξαναλέω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να φτάσουμε στον στόχο μας».

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.