Γυναικών: Η Καλέντζου αναλύει την Πορτογαλία

Written by  Νοε 14, 2021

Το δεύτερο βήμα για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2023 θέλει να κάνει η Εθνική Γυναικών, η οποία σήμερα το απόγευμα (18.00, ERTFLIX) αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στο «Φ.Αμοιρίδης» της Ξάνθης.

Όπως και η Ελλάδα έτσι και η Πορτογαλία ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά με την Δήμητρα Καλέντζου, εκ των συνεργατών του Πέτρου Πρέκα, να αποκρυπτογραφεί την σημερινή αντίπαλο και να αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της.

«Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που η δύναμή της είναι στην περιφέρεια. Είναι ταχύτατη και αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι και στις πολλές επιθέσεις. Πιέζει με πάρα πολλούς τρόπους σε όλο το γήπεδο και προσπαθεί να αποδιοργανώσει τον αντίπαλο. Οπότε βασικός μας σκοπός είναι να ελέγξουμε από την αρχή τον ρυθμό του παιχνιδιού, να αποφύγουμε τα λάθη και φυσικά να εκμεταλλευτούμε την ποιότητά μας σαν ομάδα και την υπεροχή μας μέσα στο καλάθι. Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που δεν διαθέτει το μεγάλο αστέρι και δεν ξεχωρίζει κάποια παίκτρια. Μοιράζονται όλα, αλλά βασικό ρόλο στο επιθετικό της κομμάτι έχει η περιφέρειά, ενώ διαθέτει καλά και γρήγορα γκαρντ. Από την πλευρά μας δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε στον ρυθμό της».

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.