"Άμυνα, ψυχή, πάθος, δύναμη και… προχωράμε"

Written by  Νοε 12, 2021

Η Εθνική Γυναικών πήρε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2023 με το 73-66 επί της Μεγάλης Βρετανίας. Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής της ομάδας, Πέτρος Πρέκας, αλλά και δύο από τις πρωταγωνίστριες, η Αγγελική Νικολοπούλου και η Άρτεμις Σπανού μίλησαν για τη σημασία αυτού του… διπλού.

 

Πέτρος Πρέκας: “Συγχαρητήρια στις αθλήτριες πάνω από όλα, γιατί παρά ότι είχαν πολύ λίγες μέρες να προετοιμαστούν, η ενέργειά τους και η διάθεσή τους έδωσαν αυτή τη νίκη που είναι πολύ σημαντική για εμάς για τη συνέχεια. Τώρα θα πρέπει να στρέψουμε άμεσα την προσοχή μας στο επόμενο παιχνίδι που είναι εξίσου ίσως και περισσότερο σημαντικό. Κλειδί για εμάς ήταν σήμερα και θα είναι και στη συνέχεια η ενέργεια και η διάθεση που έδειξε κάθε μέλος της ομάδας”.

 

Αγγελική Νικολοπούλου: “Ήταν μια ωραία νίκη, καλή νίκη, γεμάτη… Κάναμε μια πολύ καλή αρχή με αυτό το αποτέλεσμα, με καινούριο προπονητή στον πάγκο. Ήμασταν πολύ προσηλωμένες στο πλάνο πυ είχαμε από την αρχή. Κλείσαμε τη γραμμή των ψηλών τους και καταφέραμε να πάρουμε μια νίκη με σχετική καλή διαφορά, αν και θα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα στο κομμάτι αυτό. Τώρα βλέπουμε τη συνέχεια με την Πορτογαλία, τον αγώνα στην Ξάνθη. Ναι, η άμυνα έπαιξε το ρόλο της. Αυτό δεν είναι η Εθνική Ομάδα; Άμυνα, ψυχή, πάθος, δύναμη και… προχωράμε”.

 

Άρτεμις Σπανού: “Ξέραμε ότι θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος η Μεγάλη Βρετανία. Ειδικά επειδή ήταν το πρώτο παιχνίδι, είμαστε με έναν νέο προπονητή, ένα νέο επιτελείο, είχαμε μόλις τρεις μέρες προπόνησης και όλα αυτά δημιουργούν από μόνα τους ειδικές συνθήκες. Δώσαμε όμως τον καλύτερό μας εαυτό και πήραμε μια εκτός έδρας νίκη. Κάναμε αυτό που είχε υποσχεθεί η μία στην άλλη και όλοι στην ομάδα. Το καλύτερο δυνατό. Κάναμε όμως και όσα έπρεπε, όσα μας ζήτησαν οι προπονητές μας και πήραμε αυτό το αποτέλεσμα, μια μεγάλη νίκη και πάμε στο… επόμενο. Έχουν τον αγώνα με την Πορτογαλία στην Ξάνθη και θέλουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα στη χώρα μας”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.