Φασούλα: «Είμαστε έτοιμες για τη νέα αρχή»

Written by  Νοε 10, 2021

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών ενόψει του αυριανού αγώνα (21.30) με τη Μεγάλη Βρετανία στο Μάντσεστερ στο πλαίσιο του πρώτου παραθύρου των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023.

Η Εθνική Γυναικών κάνει ένα νέο ξεκίνημα με την Μαριέλλα Φασούλα να μιλά για την πρεμιέρα των αγώνων, αλλά και για τους στόχους της Ομάδας. «Ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια με καινούριο προπονητικό τιμ. Είμαι ενθουσιασμένη για αυτή τη νέα αρχή. Πάμε βήμα βήμα με στόχο την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2023. Αυτός ο μεγάλος στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τους πιο μικρούς όπως είναι η νίκη με τη Μεγάλη Βρετανία… Προσπαθούμε να δεθούμε σαν ομάδα με νέες αρχές και φιλοσοφία. Είμαστε έτοιμες για τη νέα αρχή».

Η πρεμιέρα μόνο εύκολη δεν είναι για την Εθνική Γυναικών, καθώς η Μεγάλη Βρετανία, ειδικά στην έδρα της, είναι ιδιαίτερα ισχυρή. «Αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη και καλή ομάδα. Γι’ αυτό και το προπονητικό τιμ μας έχει αναλύσει τι πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να παίζουμε η μία για την άλλη, στην ομαδικότητα, αλλά και στην άμυνα, από εκεί που ξεκινάνε όλα για εμάς. Είναι σημαντικό να παίζουμε δυνατή άμυνα, να βγάζουμε ενέργεια και επειδή δεν είμαστε ψηλή ομάδα να τρέχουμε, να πιέζουμε την μπάλα και να βγάζουμε όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματά μας έτσι ώστε να έρθει και το σκορ στην επίθεση».

Φυσικά υπάρχει και συνέχεια και αυτή δεν είναι άλλη από τον Κυριακάτικο αγώνα με την Πορτογαλία στην Ξάνθη με τη Μαριέλλα Φασούλα να τονίζει. «Περιμένουμε τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο της Ξάνθης και να μας υποστηρίξουν. Τους θέλουμε στο πλευρό μας. Και με τη Πορτογαλία είναι ένα δύσκολο και διαφορετικό παιχνίδι, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένες στον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία. Μετά θα αρχίσει να μας απασχολεί η Πορτογαλία ακολουθώντας τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου με στόχο φυσικά τη νίκη. Είμαστε χαρούμενες που θα παίξουμε στην Ξάνθη».

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.