Την Παρασκευή η κλήρωση για τα Προκριματικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών

Written by  Αυγ 18, 2021
Τους αντιπάλους της στη φάση των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ Γυναικών θα μάθει η Ελλάδα, την Παρασκευή (20/8), στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στο Μόναχο. 
 
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, επέστρεψε, μετά από απουσία μιας διοργάνωσης, στα τελικά της διοργάνωσης, στο Ευρωμπάσκετ του 2021 και σύμφωνα με το νέο σύστημα κλήρωσης θα βρεθεί ως επικεφαλής ομίλου στη διαδικασία των προκριματικών για τη διοργάνωση του 2023.  

Η Ελλάδα βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας από τα 8 συνολικά γκρουπ στα οποία χωρίστηκαν οι 38 ομάδες που θα βρεθούν στην προκριματική διαδικασία. Στην κλήρωση της Παρασκευής, οι ομάδες θα κληρωθούν σε 10 γκρουπ, από τα οποία 8 θα αποτελούνται από 4 ομάδες και 2 θα αποτελούνται από 3 ομάδες. Πριν γίνει η κλήρωση των ομίλων, τα 10 γκρουπ δυναμικότητας θα χωριστούν σε δύο υποσύνολα, και αυτός ο διαχωρισμός είναι που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να είναι η ισχυρή ομάδα του ομίλου της.

Από τα seed 1,4,5 και 8 θα προκύψουν οι 5 πρώτοι όμιλοι, ενώ οι υπόλοιποι 5 θα προκύψουν από τα seed 2 (που βρίσκεται η Ελλάδα), 3, 6 και 7. Οι 10 πρώτοι των ομίλων και οι 4 καλύτεροι δεύτεροι θα περάσουν στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ και τη Σλοβενία.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.