Ζιάκα: «Χτίζουμε μια καινούρια ομάδα»

Written by  Αυγ 11, 2021

Η Εθνική Κορασίδων δεν τα κατάφερε απέναντι στην πολύ καλή ομάδα της Γαλλίας στο Ελσίνκι και ηττήθηκε με μεγάλη διαφορά. Η Αγγελική Ζιάκα, πρώτη σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως το τελικό σκορ ήταν «βαρύ» και μας στενοχώρησε, αλλά από την άλλη πιστεύω πως κάναμε μια καλή προσπάθεια στην άμυνα. Το πρόβλημά μας ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν στην δική τους πίεση κάναμε λάθη και ξέφυγαν. Τις κοντράραμε στην αρχή, στα λεπτά, αλλά μετά χάσαμε την επαφή με το σκορ».

Η Ζιάκα και οι συμπαίκτριές της βλέπουν τη συνέχεια και τα δύο παιχνίδια που απομένουν με Λετονία και Φινλανδία: «Έχουμε άλλα δύο παιχνίδι και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, γιατί πιστεύουμε πως μας αξίζει μια καλή θέση. Αφήνουμε πίσω μας τον αγώνα με τη Γαλλία, κρατάμε πράγματα από αυτό που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια όπως πρέπει να κάνουμε από κάθε παιχνίδι σε αυτό το τουρνουά: Να κερδίζουμε κάτι που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Το τουρνουά στο Ελσίνκι μπορεί να μην είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τα οποία πήραν νέα αναβολή εξαιτίας της πανδημίας από τη FIBA, αλλά για τις νεαρές διεθνείς είναι σημαντικό, καθώς βλέπουν πως είναι το ευρωπαϊκό επίπεδο ουσιαστικά για πρώτη φορά και επιπλέον πατάνε παρκέ μετά από σχεδόν δύο χρόνια: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε αθλήτριες άλλου επιπέδου από αυτό του ελληνικού πρωταθλήματος και νομίζω πως εξελισσόμαστε πολύ. Βλέπουμε πράγματα διαφορετικά και βλέπουμε την κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε σε επίπεδο αθλητικότητας και δύναμης. Χτίζουμε μια καινούρια ομάδα, είμαστε καλά μεταξύ μας, δεμένες, ζούμε μια ωραία εμπειρία και ταυτόχρονα «χτίζουμε» για το μέλλον».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.