Χατήρα: «Χαρήκαμε, αλλά είναι δύσκολο με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα»

Written by  Αυγ 10, 2021

Η Εθνική Κορασίδων έκανε την πρώτη της νίκη στο Ελσίνκι. Επικράτησε στην παράταση της Βουλγαρίας και η Λυδία Χατήρα ήταν η MVP σύμφωνα με τους αριθμούς.

«Εντάξει νιώθουμε υπέροχα», τονίζει η Χατήρα και προσθέτει: «Η ήττα στην πρεμιέρα μας πείραξε, αλλά είναι καλό που ήρθε αυτή η νίκη στο δεύτερο παιχνίδι μας. Στο δεύτερο ημίχρονο το παλέψαμε πολύ, ειδικά μέσα από την άμυνα, προσπαθήσαμε να έχουμε το μυαλό μας στο γήπεδο και να παίξουμε ομαδικά και ευτυχώς όλα πήγαν καλά στο τέλος και νικήσαμε».

Για την Χατήρα είναι η δεύτερη εμφάνιση στα γαλανόλευκα. Η πρώτη ήταν πριν από δύο χρόνια σε ένα τουρνουά τριών αγώνων στην Ισπανία με την Παγκορασίδων U14. Γι’ αυτήν είναι κάτι ιδιαίτερο: «Είναι βαριά η φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Πάντα νιώθεις διαφορετικά όταν τη φοράς και αγωνίζεσαι με αυτήν».

Στον μόλις τέταρτο αγώνα της με «μικρή» Εθνική Ομάδα συνειδητοποιεί και τι σημαίνει αγώνας σε διεθνές επίπεδο, αλλά πόσο πολύτιμη είναι η εμπειρία: «Πιστεύω πως όντως είναι και θέμα εμπειρίας για εμάς. Είμαστε μια ομάδα εντελώς καινούρια. Προσπαθούμε να το παλέψουμε, προσπαθούμε να μείνουμε συγκεντρωμένες και να παίζουμε ως ομάδα με το στόχο τη νίκη και να βοηθήσουμε η μία την άλλη και όχι να βάλουμε πόντους ή να ξεχωρίσουμε σε ατομικό επίπεδο, γιατί εκπροσωπούμε τη χώρα μας στο παρκέ».

Το αυριανό πρόγραμμα έχει τον αγώνα με τη Γαλλία: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως σίγουρα θα το παλέψουμε. Δεν θα τα παρατήσουμε Γνωρίζουμε καλά πως η Γαλλία είναι πολύ καλή ομάδα, πως έχει ιστορία, αλλά θα δώσουμε ότι έχουμε».

Στο πρόγραμμα είναι και η επικοινωνία με την Ελλάδα, αφού έχει και δικούς της ανθρώπους στην Εύβοια: «Χαρήκαμε πολύ με τη σημερινή νίκη, αλλά είναι και δύσκολο… Μιλάμε με τους δικούς μας ανθρώπους και ανησυχούμε, έχουμε κι ένα άγχος για το τι θα συμβεί, τι γίνεται…»

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.