"Παλέψαμε για κάθε μπάλα, δώσαμε μάχες σε κάθε φάση, αυτή είναι η ελληνική ομάδα"

Written by  Ιουν 21, 2021

Ο Βασίλης Μασλαρινός και η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της Εθνικής Γυναικών από την Ιταλία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Ευρωμπάσκετ 2021. 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις: 

 

Άννα Νίκη Σταμολάμπρου: «Συγχαρητήρια στις ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση. Για εμάς σήμερα ήταν ένα παιχνίδι όπου παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα. Για ακόμα μία φορά δεν παρουσιαστήκαμε όπως θα έπρεπε. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε το μπάσκετ που θέλαμε. Δεν ξέρω πολλές ομάδες που είναι πίσω στο ημίχρονο και καταφέρνουν να επιστρέφουν. Δείξαμε καρδιά, χαρακτήρα. Δυστυχώς χάσαμε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Είμαστε μια νεανική ομάδα και πολλές παίκτριες δεν έχουν παίξει ξανά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα κρατήσουμε τα θετικά από αυτό το ευρωμπάσκετ και τις εμπειρίες. Ήταν δυνατά παιχνίδια με ομάδες που διέθεταν πολύ υψηλό επίπεδο και φυσική κατάσταση. Θα δούμε στο μέλλον τι μπορούμε να βελτιώσουμε και να κάνουμε περισσότερο. Στο πρώτο παιχνίδι δεν ήμουν σε καλή κατάσταση, στο δεύτερο δεν έπαιξα, ωστόσο είναι ομαδική η προσπάθεια. Είμαι περήφανη για τις συμπαίκτριες μου και για τον τρόπο που αγωνίστηκαν. Να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία τη Βαλένθια και τη πολύ καλή διοργάνωση».  

 

Βασίλης Μασλαρινός: «Δεν ξέρω πολλές ομάδες που είναι πίσω με 20 πόντους και επιστρέφουν στο σκορ, όμως αυτή είναι η ελληνική ομάδα. Είμαι περήφανος για τις παίκτριες μου ξέρω. Γνωρίζω ότι έχω καλές αθλήτριες και μια πολύ καλή ομάδα. Έχουν μέλλον αυτά τα κορίτσια. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι με την Ιταλία, με πολύ δυνατές μονομαχίες. Η αντίδρασή μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ σημαντική. Παλέψαμε για κάθε μπάλα, δώσαμε μάχες σε κάθε φάση, αλλά αυτή είναι η ελληνική ομάδα και αυτό κρατάμε για το μέλλον. Ήταν το πρώτο ευρωμπάκετ μου. Είδα πολύ υψηλού επιπέδου ομάδες, με πολύ καλό μπάσκετ και μεγάλη εμπειρία. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε πράγματα και εμπειρίες. Τα παιδιά έχουν μπροστά τους να παίξουν 2-3 ευρωμπάσκετ αν όλα πάνε καλά και ελπίζουμε να φτάσουμε στο αντίστοιχο επίπεδο των ομάδων που συναντήσαμε. Είναι μια άψογη διοργάνωση, με πολύ αυστηρά μέτρα».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.