Νικολοπούλου: «Τα παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα»

Written by  Ιουν 16, 2021

Τις τελευταίες ‘’πινελιές’’ στο παιχνίδι της βάζει η Εθνική Γυναικών ενόψει της αυριανής πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ. Η Ελλάδα συμμετέχει στον Β’ Ομιλο που διεξάγεται στη Βαλένθια της Ισπανίας με αντιπάλους Ιταλία, Σερβία και Μαυροβούνιο το οποίο θα αντιμετωπίσει στις 16.00 (ΕΡΤ Sports).

Η Αγγελική Νικολοπούλου μίλησε για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο παιχνίδι, αλλά και για τη νέα σελίδα που έχει ανοίξει στην Εθνική Γυναικών μετά την ανανέωση.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε στον βαθμό ετοιμότητας που θα θέλαμε λόγω των τραυματισμών. Λίγες ημέρες πριν μαζευτούμε με την Εθνική χάσαμε την Σπυριδοπούλου, ενώ στο φιλικό με το Βέλγιο τραυματίστηκε σοβαρά και η Χριστινάκη. Υπήρχε και το δικό μου πρόβλημα τραυματισμού εξαιτίας του οποίου έλειψα από προπονήσεις και κάποια φιλικά. Σπυριδοπούλου και Χριστινάκη είναι υπερπολύτιμες παίκτριες και θα μας λείψουν. Παρόλα αυτά θέλω να πιστεύω πως όταν έρθει η ώρα θα είμαστε εκεί και θα παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερες για να παλέψουμε για την πρόκριση», είπε αρχικά η έμπειρη πλέι μέικερ.

Πρώτος αντίπαλος για την Εθνική Γυναικών το Μαυροβούνιο με την Αγγελική Νικολοπούλου να αναφέρεται στα δυνατά σημεία του αντιπάλου. «Το Μαυροβούνιο διαθέτει δύο πολύ καλές ψηλές που αποτελούν και τα βασικά του όπλα.  Βέβαια η μια από τις δυο έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω τραυματισμού. Αυτό, όμως, δεν λέει τίποτα για εμάς. Προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε και τις δυο και να σταματήσουμε τα ατού του αντιπάλου. Το Μαυροβούνιο είναι μια ομάδα που θέλουμε να την ‘’τρέξουμε’’ και να την πάμε στο γρήγορο παιχνίδι. Όχι όμως σε άναρχο μπάσκετ, αλλά με τους κανόνες μας».

Φυσικά η Εθνική Ομάδα έχει και τα δικά της όπλα.  «Δεν βαριόμαστε να το λέμε… Κάθε φορά μιλάει η ψυχή μας, μιλάει το πάθος μας. Η γνώμη μου είναι ότι τα παιχνίδια κερδίζονται από την άμυνα. Από την άμυνα ξεκινάνε και καταλήγουν όλα. Και σε αυτή την Εθνική που πλέον απαρτίζεται από πολλά νέα πρόσωπα θεωρώ ότι το όπλο μας είναι μόνο η άμυνα. Από εκεί και πέρα κοιτάμε τι θα κάνουμε στην επίθεση έχοντας πάρει τις κατάλληλες οδηγίες».

Η Εθνική Ομάδα γύρισε σελίδα έχοντας κάνει ένα πάντρεμα παλιών και νέων αθλητριών. «Μια μετάβαση δεν είναι ποτέ εύκολη ειδικά όταν πρέπει να δώσεις στα νέα παιδιά να καταλάβουν τι εστί Εθνική Ομάδα. Ολοι έχουμε έρθει στη Βαλένθια για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να στηρίξουμε αυτό που πρεσβεύουμε. Είναι άλλωστε μεγάλη τιμή να παίζεις για τη χώρα σου. Το βάρος το σηκώνουμε όλες μαζί, είμαστε  ομάδα. Είναι ωραίο να έχεις στο γήπεδο 12 άτομα και να ξέρεις ότι είναι ετοιμοπόλεμα ανά πάσα στιγμή».

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.