Σωτηρίου: «Να έχουμε αυτοπεποίθηση και όρεξη για διάκριση»

Written by  Μάι 25, 2021

Η Εθνική Γυναικών επιστρέφει φέτος και πάλι σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ με το ραντεβού των διεθνών να δίνεται 17-27 Ιουνίου στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Η Κατερίνα Σωτηρίου εκπρόσωπος της παλιάς φουρνιάς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και αρχηγός μίλησε για την νέα πρόκληση της ομάδας, τους στόχους στο Ευρωμπάσκετ αλλά και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Εθνική.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία μας για το Ευρωμάσκετ, δουλεύουμε σκληρά και πλέον περιμένουμε και την ενσωμάτωση των αθλητριών που τελείωσαν τώρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Είναι εμφανής η χαρά μας και η περηφάνεια μας που προκριθήκαμε στα τελικά κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο για την καινούργια αυτή εθνική ομάδα. Πρέπει να μείνουμε ταπεινές, να αφήσουμε τις χαρές της πρόκρισης και να προσηλωθούμε στην προετοιμασία μας και στα  παιχνίδια του ομίλου μας που είναι πολύ δύσκολα», ήταν τα λόγια της Κατερίνας Σωτηρίου.

Η Εθνική Γυναικών όλα αυτά τα χρόνια είναι μια ομάδα με τη δική της ταυτότητα και την έμπειρη φόργουορντ να επισημαίνει. «Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να έχει  αυτοπεποίθηση και όρεξη για διάκριση. Έχουν καταλάβει όλες ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για τη διάκριση, υπομονή, επιμονή και διάρκεια. Εμείς καταφέραμε να προκριθούμε και δεν θέλουμε να χάσουμε την ευκαιρία να δείξουμε το ταλέντο μας και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εθνική ομάδα όπως το πάθος, η συνοχή και η ελληνική μαχητικότητα».

Η Ελλάδα συμμετέχει σε ένα δύσκολο όμιλο με την Κατερίνα Σωτηρίου να επισημαίνει. «Θα βρεθούμε αντιμέτωπες με Σερβία, Ιταλία και Μαυροβούνιο. Μπορεί να θεωρούμαστε στα χαρτιά η πιο αδύναμη ομάδα, αλλά αυτό δεν μας φοβίζει. Αντίθετα μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να είμαστε ανταγωνιστικές για να κερδίσουμε ο,τι μπορούμε από αυτό το Ευρωμπάσκετ».

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.