Νικολοπούλου: «Όπλα μας το πάθος και η ψυχή»

Written by  Ιαν 30, 2021

Τις ελπίδες που της αναλογούν για πρόκριση στo  Ευρωμπάσκετ 2021 θέλει να κυνηγήσει η Εθνική Γυναικών στα δυο τελευταία παιχνίδια για τη φάση των ομίλων.

 

Μπορεί η τύχη να μην είναι αποκλειστικά στα χέρια της και το ελληνικό πρωτάθλημα να έχει εδώ και καιρό σταματήσει λόγω του κορονοϊού, ωστόσο οι αθλήτριες, όπως τονίζει η Αγγελική Νικολοπούλου είναι αποφασισμένες να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις στους δύο αγώνες με Ισλανδία και Βουλγαρία για την μεγάλη επιστροφή σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ.

 

Όλα αυτά τα χρόνια η Εθνική ξεχωρίζει γιατί έχει μάθει να ξεπερνά τις δύσκολες καταστάσεις με την έμπειρη πλέι μέικερ να τονίζει. «Είναι μια δύσκολη περίοδος στην Ελλάδα για τις επαγγελματίες αθλήτριες αν και μας θεωρούν ερασιτέχνες. Παρόλα αυτά καταφέραμε να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας και να τους κρατήσουμε σε καλή κατάσταση. Είχαμε κάποιες προπονήσεις με την Εθνική και μετά ξεκινήσαμε με τις ομάδες μας. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε και να βοηθήσουμε την Εθνική».

 

Οι προπονήσεις κυλούν σε φουλ ρυθμούς με την ομάδα να μην σταματά να δουλεύει. «Τίποτα δεν είναι εύκολο. Είμαστε μια ομάδα με δύο ταχύτητες, δηλαδή με παίκτριες από το εξωτερικό που αγωνίζονται συνεχώς και εμείς από την Ελλάδα που είμαστε σε διακοπή. Ευελπιστούμε ότι θα εμφανιστούμε όσο πιο έτοιμες γίνεται και να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

 

Τα όπλα της ομάδας παραμένουν πολλά με την Αγγελική Νικολοπούλου να εξηγεί. «Μπορεί να είναι τετριμμένο, αλλά το πάθος και η ψυχή που βγάζουμε στο γήπεδο είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν. Θα δώσουμε τα πάντα να κερδίσουμε τη Βουλγαρία και την Ισλανδία. Ελπίζω στο τέλος να σταθούμε και τυχεροί έτσι ώστε να προκριθούμε στο Ευρωμπάσκετ».

 

Τέλος μιλώντας για τους αντιπάλους ανέφερε: «Θεωρώ ότι ο αγώνας με την Ισλανδία είναι πιο εύκολος. Πρέπει βέβαια και εκεί να είμαστε συγκεντρωμένες, γιατί μπορεί να συμβούν πράγματα που δεν θέλουμε. Από την άλλη την Βουλγαρία την ξέρουμε και γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατά της σημεία. Θέλουμε νίκη με όσο μεγαλύτερη διαφορά γίνεται στον αγώνα αυτό και ελπίζω να το πετύχουμε».

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.