Οστάνδη και Μπάνβιτ στον ημιτελικό

Written by  Οκτ 03, 2013

Η βελγική Οστάνδη και η τουρκική Μπάνβιτ είναι το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού των προκριματικών για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους της Ευρωλίγκα.

Η Οστάνδη έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε την ρωσική Κίμκι, στην οποία αγωνίζονται, μεταξύ άλλων αστέρων, ο Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Γαλλίας Μίκαελ Ζελαμπάλ, καθώς και ο «δήμιος» της Εθνικής μας στην πρώτη φάση των ομίλων με τη Φιλανδία, Πέτερι Κόπονεν. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκειά του και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο- πόντο μέχρι το τελευταίο δίλεπτο. Εκεί, η βελγική ομάδα έκανε ένα ξέσπασμα και κατάφερε να χτίσει μια διαφορά αι να την κρατήσει μέχρι το τέλος, κερδίζοντας τελικά τον αγώνα με 79-90. Για τους νικητές ο Τόμπσον πέτυχε 19 πόντους και ο Ζιλέτ πρόσθεσε άλλους 16, ενώ για την Κίμκι που απογοήτευσε, παρόλο που πολλοί τη θεωρούσαν ως το φαβορί των προκριματικών, ο Ντέιβις ήταν μια ομάδα μόνος του, πετυχαίνοντας 32 πόντους και μαζεύοντας 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 40-39, 59-60, 79-90

Στον δεύτερο ημιτελικό των προκριματικών, η Οστάνδη θα βρεθεί αντιμέτωπη με την τουρκική Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη, που δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από την τσεχική Νίμπουργκ και τελικά επικράτησε με σκορ 78-87.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στην πρώτη περίοδο, ωστόσο, η Μπάνβιτ πήρε μια διαφορά, την οποία διατήρησε στα επίπεδα των δέκα πόντων μέχρι το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 40-52, 58-70, 78-87

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.