Ο Πελεκάνος «ξέρανε» στην εκπνοή το Λαύριο

Written by  Ιαν 25, 2020

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στην Λήμνο, όπου ο γηπεδούχος Ήφαιστος ήταν πίσω στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις πολλές χαμένες βολές του Λαυρίου Megabolt και με ήρωα τον Μιχάλη Πελεκάνο να «κλέψει» μια σπουδαία νίκη στην εκπνοή της αναμέτρησης με 67-65 που τον διατηρεί ζωντανό στο κυνήγι της πρώτης τετράδας.

Το Λαύριο από την άλλη, έχασε ένα παιχνίδι που το κρατούσε από το πρώτο δευτερόλεπτο, αφού στο τελευταίο λεπτό έχασε 11 ελεύθερες βολές στο τελευταίο δίλεπτο και σούταρε συνολικά με 13/29, στην τελευταία φάση έπαιξε κακή άμυνα, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα που του στερεί την δυνατότητα να μείνει ψηλά στην βαθμολογία και να βλέπει την θέση του στην οκτάδα να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί το Λαύριο, καθώς βρέθηκε να προηγείται μόλις στο 5’ με 3-19 και πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό για τους γηπεδούχους, που το μόνο που κατάφεραν στον υπόλοιπο χρόνο του δεκάλεπτου ήταν να προσπαθήσουν να συνέλθουν και να μειώσουν σε 15-25.

Ο Ήφαιστος προσπαθούσε να βρει τρόπο να πλησιάσει περισσότερο, αλλά οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν εξαιρετική άμυνα και διατηρούσαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα 24-36.

Ίδια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, με το Λαύριο να φτάνει ξανά το +16 (28-44) και τον Ήφαιστο να βγάζει μια πρώτη αντίδραση, να μειώνει σε 39-47 και η περίοδος έκλεισε με 41-52.

Τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης των γηπεδούχων είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται, με τον Ήφαιστο να φτάνει στην ανατροπή, μειώνοντας σε 56-57, αλλά το Λαύριο άντεξε και ξαναπήρε προβάδισμα με 56-62, δείχνοντας ικανό να κρατήσει τη νίκη.

Η ψυχολογία, ωστόσο, ήταν πια με τους γηπεδούχους, που έβαλαν και την εξέδρα στο παιχνίδι, μείωσαν σταδιακά και με το Λαύριο να σκορπάει τις ελεύθερες βολές με παροιμιώδη τρόπο, χάνοντας συνολικά 11 στα τελευταία δύο λεπτά, είχε την τύχη του στα χέρια του.

Με το χρόνο να τελειώνει, ο Ήφαιστος γύρισε καλά τη μπάλα, ο Μιχάλης Πελεκάνος βρέθηκε μόνος του στη γωνία και με την εμπειρία του δεν αστόχησε, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 67-65 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια σε παρκέ και σε κερκίδα.

Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Τζέρι Σμιθ είχε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Έλστον Τέρνερ σημείωσε 11 πόντους για τον Ήφαιστο, ενώ για το Λαύριο, ο Κουέντον Ντεκόζι είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ, αλλά 0/5 βολές, ο Βασίλης Μουράτος σημείωσε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ ο Κάιλ Άλμαν είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 24-36, 41-52, 67-65

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.