Αήττητος στην Πάτρα με το βλέμμα στο μέλλον ο Προμηθέας

Written by  Δεκ 07, 2019

Ο Προμηθέας Πάτρας συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τον τρόπο λειτουργίας του ως ομάδα, καθώς το νικηφόρο αποτέλεσμά του με το Λαύριο Megabolt με 77-66 πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού εκείνο που έκλεψε την παράσταση ήταν η χρησιμοποίηση στην ίδια πεντάδα τεσσάρων παιδιών από τις ακαδημίες της ομάδας στην τρίτη περίοδο, με μόνο έμπειρο στο πλευρό τους τον Δημήτρη Αγραβάνη.

Η πατρινή ομάδα δεν αντιμετώπισε ουσιαστικό πρόβλημα πάνω στο παρκέ και αυτό έδωσε την δυνατότητα στον Μάκη Γιατρά να προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του συλλόγου, με τους Μαντζούκα, Μπαζίνα, Καφέζα και Κουρουπάκη να δηλώνουν «παρών» και έτοιμοι να κερδίσουν το δικαίωμα στο… όνειρο.

Οι δυο ομάδες έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους στα πρώτα λεπτά, εναλλασσόμενες στο προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, με τον Προμηθέα να βρίσκει τρόπους να δημιουργήσει ένα μικρό προβάδισμα και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 24-18.

Ο Προμηθέας πάτησε… γκάζι με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου και με «όπλο» το καλό σουτ από τα 6,75μ. προηγήθηκε με 35-22 και έγινε το απόλυτο «αφεντικό» της αναμέτρησης, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα 17 πόντων (46-29).

Κυριαρχώντας στο παρκέ, ο Προμηθέας έφτασε άνετα στο 56-33 και ο Μάκης Γιατράς ένιωσε την… ασφάλεια να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες της ομάδας να πατήσουν παρκέ στην μεγάλη κατηγορία, με την διαφορά να φτάνει και το +24 (63-39) και το τρίτο δεκάλεπτο να βρει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 65-51.

Στοιχειωδώς σοβαρός και στην τελευταία περίοδο, ο Προμηθέας δεν κινδύνεψε καθόλου και έφτασε τελικά στην νίκη με 77-66, διατηρώντας το αήττητο στην έδρα του και ανεβαίνοντας στο 7-3, με το Λαύριο να μένει στο 5-5 μετά την 10η αγωνιστικής.

Ο Τσέις Φίλερ με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Οκτάβιους Έλλις να έχει 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και τον Δημήτρη Αγραβάνη να προσθέτει 10 πόντους με 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Για το Λαύριο, ο Κάιλ Άλμαν είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Μαλίκ Ντάιμ έκανε double-double με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Ντέβιν Ντέιβις πρόσθεσε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-29, 65-51, 77-66

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.