Οι ξένοι του Πανιωνίου έδωσαν νίκη-ανάσα με ΠΑΟΚ

Written by  Νοε 30, 2019

Σε μια αναμέτρηση με εντυπωσιακό ρυθμό και εξέλιξη, ο Πανιώνιος Su Casa πήρε σπουδαία νίκη για την σωτηρία του με 97-87 επί του ΠΑΟΚ που παραμένει σε περιπέτειες, έχοντας ως απόλυτους πρωταγωνιστές την εξάδα των ξένων του, που πέτυχαν όλους τους πόντους της ομάδας τους.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο, όπου οι δυο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 14-7 και δεν δυσκολεύθηκαν να φτάσουν ως το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με προβάδισμα 19-16.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, όταν με σερί 8-0 προηγήθηκε με 22-29, με τους «κυανέρυθρους», ωστόσο, να καταφέρνουν να επιστρέψουν πριν τη λήξη του ημιχρόνου, που τους βρήκε να προηγούνται ξανά με 45-44.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξακολουθούσε να δείχνει σε καλύτερη κατάσταση και στην έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου, όταν και άρχισε ξανά να δημιουργεί μια μικρή διαφορά, η οποία έφτασε το +7 λίγο πριν τη λήξη της περιόδου (58-65), που τον βρήκε να προηγείται με 62-68 και να δείχνει ικανός να πάρει τη νίκη.

Η τελευταία περίοδος, ωστόσο, ήταν εντυπωσιακή για τους γηπεδούχους που ξαφνικά… ξεμπλόκαραν και με ξέσπασμα στα μισά της περιόδου βρέθηκαν με διψήφιο προβάδισμα 88-78 που στο σημείο εκείνο ήταν δύσκολο να ανατραπεί.

Ο Πανιώνιος έκανε ένα συνολικό επιμέρους 35-19 στην τελευταία περίοδο, ολοκληρώνοντας την ανατροπή του και πήρε την μεγάλη νίκη με 97-87 και μια καλή διαφορά που ίσως παίξει ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας, παίρνοντας σημαντική ανάσα για την σωτηρία του.

Ο Ταϊρίκ Ντούρεν με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Σαμάρτο Σάμιουελς να σημειώνει 21 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, τον Άντονι Λι 20 πόντους με 7 ριμπάουντ, τον Ρίκι Μακ Γκιλ 18 πόντους, τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς 11 πόντους με 7 ασίστ και τον Τόμισλαβ Πέτροβιτς να προσθέτει τους τελευταίους 5 πόντους της ομάδας του, καθώς κανένας από τους Έλληνες του ρόστερ δεν έφτασε στο καλάθι του ΠΑΟΚ.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Άαρον Μπεστ είχε 20 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 13 πόντους, όσους και ο Ζέιν Νόουλς που πρόσθεσε κι 8 ριμπάουντ και ο Αντουέιν Γουίγκινς είχε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ,

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 45-44, 62-68, 97-87

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.