Από τον θρίαμβο στην… αγωνία, πήρε τη νίκη το Περιστέρι

Written by  Νοε 17, 2019

Με ξέσπασμα στην αρχή του τέταρτου δεκάλεπτου, το Περιστέρι Winmasters πίστεψε πως «καθάρισε» την νίκη, όμως, ο ΠΑΟΚ απάντησε, μειώνοντας αισθητά την διαφορά από το -24 για το τελικό 80-75, με το οποίο η ομάδα των Δυτικών Προαστίων ανέβηκε μόνη στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να παραμένει στην ουρά και, με τα άπειρα προβλήματα που τον ταλανίζουν, να αρχίζει πλέον να αγωνιά βάσιμα για το μέλλον του.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια σημαντική προσπάθεια να επιστρέψουν από το -15 στα μισά του τρίτου δεκάλεπτου, αλλά το Περιστέρι με σερί 16-0 έστειλε τη διαφορά στο +24 και κανονικά δεν θα έπρεπε να ανησυχήσει καθόλου στη συνέχεια για να πάρει την 6η νίκη του στις 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όμως, ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και διάθεση να πετύχει το ακατόρθωτο, κερδίζοντας στο τέλος το χειροκρότημα για την συγκινητική προσπάθειά του.

Το Περιστέρι είχε περισσότερη ενέργεια και με δύναμη από την άμυνα, προηγήθηκε με 12-5 μόλις στο 4’, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει μόνο να ισορροπήσει την κατάσταση και να μην αφήσει τη διαφορά να ξεφύγει περισσότερο, πηγαίνοντας στο τέλος του δεκάλεπτου με αυτή τη διαφορά των 7 πόντων (18-11).

Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και να κρατούν τον «Δικέφαλο του Βορρά» σε χαμηλά επιθετικά επίπεδα, φτάνοντας το +9 στα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου (29-20), ενώ με τρίποντο του Βασιλόπουλου, έκλεισαν το ημίχρονο με την μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο διαφορά, για το 42-31.

Δύο τρίποντα του Σμιθ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έφεραν τον ΠΑΟΚ στο -5 (42-37) και φάνηκε πως το παιχνίδι θα είχε άλλη εικόνα, όμως, το Περιστέρι είχε καλύτερη παρουσία και, όχι μόνο επανέφερε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, αλλά την εκτόξευσε στο +15 (56-41), κυριαρχώντας στο διάστημα αυτό πάνω στο παρκέ.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, αντέδρασε και με σερί 8-0 μείωσε σε 56-49 και ξανάδωσε ενδιαφέρον στην αναμέτρηση για να κλείσει το δεκάλεπτο με προβάδισμα 57-49 για τους γηπεδούχους.

Τα πάντα κρίθηκαν στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου, όταν το Περιστέρι με εντυπωσιακή άμυνα που κράτησε τον ΠΑΟΚ χωρίς πόντο για 5’, έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 16-0 και εκτόξευσε την διαφορά στο 73-49, με το μόνο που απέμενε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, να είναι πια μόνο η τελική έκβαση του σκορ.

Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ έκανε συγκινητική προσπάθεια επιστροφής, με ένα εντυπωσιακό σερί 24-6 και τελικά μείωσε την έκταση της ήττας με το τελικό 80-75 που χάρισε όμορφες στιγμές στους φιλάθλους που παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον και θεαματικό παιχνίδι.

Ο Σκούτσι Σμιθ με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ ηγήθηκαν των προσπαθειών του Περιστερίου, ενώ από τον ΠΑΟΚ ο Τζεκουάν Λιούις είχε 13 πόντους, 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 4 κλεψίματα, ο Άνταμ Σμιθ σημείωσε επίσης 13 πόντους και ο Αντουέιν Γουίγκινς έκανε double-double με 11 πόντους και 11ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 42-31, 57-49, 80-75

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.