Συγκλονιστική απόδραση του Περιστερίου από το ΟΑΚΑ

Written by  Οκτ 19, 2019

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης, το Περιστέρι winmasters πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 91-90, χάρη σε καλάθι του Σκούτσι Σμιθ και συνεχίζει αήττητο μετά και την 4η αγωνιστική της Basket League, αφήνοντας την «Ένωση» στο τραγικό ξεκίνημα με 1-3.

Ήταν αναμφισβήτητα το πιο όμορφο παιχνίδι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, με δυνατές μονομαχίες, συγκινητικές προσπάθειες από τους παίκτες, πάθος, ενέργεια, νεύρα, αποβολές και όλα όσα περιλαμβάνει ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν μακρά παράδοση και ιστορία.

Εκτός από τη συγκλονιστική εξέλιξη της αναμέτρησης, στο ΟΑΚΑ συνέβησαν και άλλα όμορφα γεγονότα, αφού οι φίλαθλοι της ΑΕΚ υποδέχθηκαν από τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Ευρωπαϊκής Έκφρασης και από το Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών - Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος που φιλοξένησε στις κερκίδες η ΚΑΕ και τους χάρισαν παιχνίδια και γλυκά, προσφέροντας μια πραγματικά υπέροχη στιγμή, πιο σημαντική από κάθε αγωνιστικό θέαμα.

Απόλυτη ισορροπία στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να αλλάζουν προβάδισμα συνολικά 11 φορές και το Περιστέρι να προηγείται με 16-20 στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου, πριν ο Λάνγκφορντ μειώσει σε 19-20.

Το Περιστέρι ξεκίνησε καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο και, εκμεταλλευόμενο την αδυναμία της «Ένωσης» να φτάσει στο καλάθι, προηγήθηκε με 21-26 στο 15΄, όμως, η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, που αρχικά με σερί 7-0 προηγήθηκαν με 28-26 και, στη συνέχεια, ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά, φτάνοντας ακόμα και το +10 (39-29), λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο (39-30).

Με σερί 11-0 στην έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου, το Περιστέρι όχι μόνο κάλυψε την διαφορά, αλλά πέρασε μπροστά με 39-41 και τα παιχνίδι ξαναπήρε άγρια ομορφιά, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο, με την ΑΕΚ, παρ’ όλα αυτά με ένα ξέσπασμα να παίρνει ξανά διαφορά 8 πόντων (55-47) και να δείχνει πως πήρε το μομέντουμ.

Ο Στήβεν Γκρέι, ωστόσο, είχε άλλη άποψη και με 13 συνεχόμενους δικούς του πόντους, έφερε το Περιστέρι στην ισοπαλία (60-60), πριν ο Ρέι με προσωπική ενέργεια δώσει ξανά προβάδισμα στην «Ένωση» με 62-60 στο τέλος του δεκάλεπτου.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστική, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να δημιουργεί μικρές διαφορές, αλλά η εκπληκτική παρουσία του Χάτσερ και του Γκρέι για το Περιστέρι, το κρατούσαν ζωντανό, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν μέχρι το τέλος μαζί, να χάνουν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη και τελικά, το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 79-79 και να οδηγείται στην παράταση.

Με σερί 5-0 η ΑΕΚ προηγήθηκε με 84-79, με το Περιστέρι να αντιστέκεται και τον εκνευρισμό να κάνει πλέον και την εμφάνισή του και το κλίμα να χαλάει από μπουκάλια που πέταξαν οι φίλοι της «Ένωσης» στο παρκέ, αλλά και την αποβολή του Ηλία Παπαθεοδώρου, με τους φιλοξενούμενους να περνούν μπροστά με 84-86, αλλά ο Κιθ Λάνγκφορντ ανέλαβε την κατάσταση και με συνεχόμενους δικούς του πόντους,  έκανε το 89-86.

Ο Χάτσερ με τρομερό τρίποντο στο τελείωμα της επίθεσης ισοφάρισε σε 89-89, ο Λάνγκφορντ κέρδισε φάουλ και με 1/2 βολές έκανε το 90-89 στα 6,9’’ και σε αυτόν τον χρόνο ο Σκούτσι Σμιθ πήρε τη μπάλα, διέσχισε το γήπεδο και τελείωσε την προσπάθεια, χαρίζοντας στο Περιστέρι μια τεράστια νίκη με 90-91.

Μακράν κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Στήβεν Γκρέι, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι σχεδόν αλάνθαστος, αφού ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης με 26 πόντους με 7/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6/6 βολές, αστοχώντας μόλις σε μια προσπάθεια στην παράταση, όπου, μάλιστα, δεν σκόραρε καν, αφού έμεινε στον πάγκο από χτύπημα που δέχθηκε κατά λάθος από τον Μόρισον.

Τα ηνία ανέλαβε, ο Γουίλ Χάτσερ που με μεγάλες προσπάθειες ολοκλήρωσε με 20 πόντους, ο Μόζες Κίνγκσλεϊ έκανε double-double με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Μάικ Μόρισον σημείωσε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Για την ΑΕΚ, που υπέστη ήδη την τρίτη της ήττα, ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 21 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Κέντρικ Ρέι είχε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Λίνος Χρυσικόπουλος σημείωσε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 39-30, 62-60, 79-79, 90-91 (παρ.)

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.