Στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο

Written by  Οκτ 13, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρόσθεσε άλλη μία πολύ εύκολη νίκη στην συγκομιδή του, πιστοποιώντας την τεράστια διαφορά δυναμικότητας που τον χωρίζει από κάθε άλλη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού επικράτησε άνετα και του Προμηθέα Πάτρας με 99-68 και πλέον επικεντρώνεται στην πολύ δύσκολη αναμέτρηση της Πέμπτης με την Αρμάνι Μιλάνο για την Ευρωλίγκα.

Τα πάντα είχαν ήδη κριθεί από το πρώτο ημίχρονο, όταν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με μεγάλες διαφορές και το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης αναλώθηκε στο να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, ώστε να κρατηθούν σε φόρμα για τη συνέχεια.

Ο Προμηθέας έβαλε δύσκολα στο ξεκίνημα στον Παναθηναϊκό, καθώς με τον Φίλερ να έχει ξεκινήσει πολύ καλά, ήταν κοντά στο σκορ, αλλά μόλις οι «πράσινοι» πήραν μπροστά, δημιούργησαν διαφορά και προηγήθηκαν στο τέλος της πρώτης περιόδου με 24-17.

Με τρομερή άμυνα και καλή οργάνωση από τον Ράις, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε διψήφια διαφορά (30-19) και πήρε χωρίς κόπο τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του.

Η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει, έφτασε το +25 στο τέλος του ημιχρόνου (50-25), ενώ με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, πήγε ακόμα και το +33 (73-40) με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους «πράσινους» να προηγούνται με 76-48.

Με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, οι δυο ομάδες έπαιξαν τα τελευταία λεπτά με σκοπό να ευχαριστηθούν το μπάσκετ και το τελικό 99-68 επιβεβαίωσε την διαφορά δυναμικότητας του Παναθηναϊκού από τους αντιπάλους του.

Ο Ντεσόν Τόμας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του, σημειώνοντας 15 πόντους, ο Ντίνος Μήτογλου είχε επίσης 15 πόντους με 9 ριμπάουντ, ο Τζέικομπ Γουάιλι είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Τζίμερ Φριντέτ είχαν από 11 πόντους και ο Νίκος Παππάς σημείωσε 10 πόντους.

Από τον Προμηθέα, ο Τσέις Φίλερ σημείωσε 15 πόντους με 4 ασίστ, ο Δημήτρης Κατσίβελης 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Οκτάβιους Έλλις είχε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 50-25, 76-48, 99-68

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ESAKE

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.