Με Μποχωρίδη ο Άρης το σούπερ ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Written by  Σεπ 29, 2019

Σε μια αναμέτρηση που είχε όλα τα στοιχεία ενός μεγάλου ντέρμπι από τα... παλιά, μεταξύ των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης, ο Άρης με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να κάνει τρομερό ματς επικράτησε στην παράταση με 85-82 (κ.α. 70-70) του συμπολίτη ΠΑΟΚ και έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα σε μια σεζόν που από την αρχή της συνοδεύεται με πολλά προβλήματα και για τις δυο ομάδες.

Μπορεί το θέαμα να μην ήταν το καλύτερο δυνατό και οι συνθήκες στο γήπεδο να μην ήταν ιδανικές, καθώς δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός ωστόσο, οι δυο ομάδες χάρισαν μια «μονομαχία» που είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που κράτησαν το ενδιαφέρον ζωντανό μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με την ώθηση από τους 5.000 φιλάθλους του που βρέθηκαν στις κερκίδες και δημιούργησαν μια «καυτή» ατμόσφαιρα, ο Άρης έβγαλε ψυχή και ανταπεξήλθε στις δύσκολες συνθήκες, παίρνοντας μια σπουδαία, όπως εξελίχθηκε, νίκη, ενώ και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, χάνοντας σημαντικές διαφορές σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Τελικά, ο Λευτέρης Μποχωρίδης, του οποίου η παραμονή στην ομάδα πέρασε από πολλά κύματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, ήταν εκείνος που «καθάρισε» στην παράταση, χαρίζοντας τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους».

Πάθος, ενέργεια και δύναμη τα πρώτα στοιχεία του παιχνιδιού με τις δυο ομάδες να είναι μεν άστοχες, αλλά να παίζουν με πείσμα και θέληση να επιβάλει η καθεμία το παιχνίδι της.

Ο Άρης, παρά την αστοχία του (0/7 τρίποντα στην πρώτο περίοδο) επέμενε να προσπαθεί να χτυπήσει από την περιφέρεια, κυρίως με τον Μποχωρίδη, ενώ ο ΠΑΟΚ σημάδεψε τον Ζήση Σαρικόπουλο, όπου στα πρώτα λεπτά ήταν ανίκητος κάτω από τη ρακέτα, σκοράροντας και προκαλώντας φθορά στους ψηλούς των «κιτρίνων».

Τα τρίποντα του Μαργαρίτη έδωσαν στον ΠΑΟΚ προβάδισμα 4 πόντων (12-16) πριν τη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου, με τη συνέχεια να είναι ποιοτικά πολύ χαμηλή, αφού οι δυο ομάδες σκόραραν πολύ δύσκολα, με τον Άρη παρ’ όλα αυτά, να βρίσκει ρυθμό και να δημιουργεί μια διαφορά από τα μισά της δεύτερης περιόδου (28-20), να παίρνει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να φτάνει ακόμα και στο +14 (36-22) πριν το ημίχρονο τον βρει να προηγείται με 39-28.

Ο Άρης κρατούσε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο πρώτο μισό του τρίτου δεκάλεπτου, όμως, η νευρικότητα, οι άστοχες επιλογές και οι πολλές χαμένες βολές βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να μειώσει σταδιακά και να κλείσει την περίοδο στο -4 (52-48), δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Με τον Απόλλωνα Τσόχλα να παίρνει πάνω του καθοριστικές επιθέσεις, είτε σκοράροντας είτε μοιράζοντας ασίστ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε την ανατροπή ισοφαρίζοντας σε 59-59, αλλά ο Άρης απάντησε άμεσα, πήρε ξανά διαφορά (68-61) και έδειξε να καθαρίζει το παιχνίδι, χωρίς, ωστόσο, κάτι τέτοιο να ισχύει.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δικό του σερί 6-0 για να μειώσει στον πόντο (68-67) στα 15,7’’ και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Γκετσεβίτσιους με 2/2 βολές έκανε το 70-67 και, μετά από μια σημαντική διακοπή λόγω προβλημάτων στον ηλεκτρονικό πίνακα και το χρονόμετρο, με μεγάλο τρίποντο ο Άνταμ Σμιθ ισοφάρισε σε 70-70 στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Αμερικανός ήταν… σεληνιασμένος και με νέους μεγάλους πόντους του, μετέτρεψε το 75-72 του Άρη σε 77-80 και έδωσε προβάδισμα νίκης στον ΠΑΟΚ, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν ξανά και το φινάλε είχε και πάλι δραματικό χαρακτήρα.

Με βολές του Μποχωρίδη και αιφνιδιασμό από τον Ντραγκίσεβιτς, ο Άρης πήρε ξανά προβάδισμα με 82-80, ο Μαργαρίτης με τρομερή προσωπική ενέργεια ισοφάρισε στα 25’’ και ο αρχηγός του Άρη κέρδισε έξυπνα το φάουλ από τον Τσόχλα στα 2,7’’, διαμορφώνοντας με 1/2 βολές, επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι στην εκπνοή το τελικό 85-82, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους στις κερκίδες.

Ο αρχηγός του Άρη έκανε μεγάλο ματς με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ και οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη νίκη, έχοντας συμπαραστάτη τον Βλαντιμίρ Ντραγκίσεβιτς που σημείωσε 17 πόντους με 8 ριμπάουντ, τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους που είχε 13 πόντους και τον Τζέιλεν Μόρρις που τελείωσε με 11 πόντους.

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Άνταμ Σμιθ, ο οποίος τελείωσε με 28 πόντους, δεν είχε αντίκρισμα για τον ΠΑΟΚ, που είχε επίσης τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να κάνει μεγάλο παιχνίδι με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ και τον Αντουέιν Γουίγκινς να τελειώνει με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 39-28, 52-48, 70-70, 85-82 (παρ.)

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ESAKE

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.