Το Λαύριο το πρώτο «διπλό» του πρωταθλήματος

Written by  Σεπ 28, 2019

Στην πιο εντυπωσιακή αναμέτρηση της πρεμιέρας, το Λαύριο Megabolt πήρε πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του νεοφώτιστου Ιωνικού Νίκαιας Affidea με 94-90 και έγινε ο μόνος φιλοξενούμενος – μέχρι στιγμής – που κατάφερε να σπάσει την έδρα του αντιπάλου του.

Οι γηπεδούχοι, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας, έδειξαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα στην κατηγορία και άφησαν υποσχέσεις πως θα είναι από τις ομάδες που θα αφήσουν το στίγμα τους στη φετινή διοργάνωση.

Ο Ιωνικός μπήκε με τον ενθουσιασμό της… επιστροφής στο παιχνίδι και, μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, πήρε μια μικρή διαφορά (15-8), όμως το Λαύριο αντέδρασε άμεσα και μείωσε πριν τη λήξη του δεκάλεπτου στο καλάθι (24-22).

Πανομοιότυπο ήταν το ξεκίνημα και της δεύτερης περιόδου, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο πριν το Λαύριο, αυτή τη φορά πάρει μικρό προβάδισμα (31-36), χωρίς, ωστόσο, να ξεφύγει περισσότερο με τον Ιωνικό να προηγείται στο ημίχρονο με 42-40.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια και του τρίτου δεκάλεπτου, χωρίς καμία ομάδα να μπορεί να ξεφύγει και να βρίσκονται και οι δύο ισόπαλες στο τέλος της περιόδου με 63-63, όμως, το Λαύριο με την έναρξη του τέταρτου δεκάλεπτου, έσφιξε την άμυνά του και προηγήθηκε με 67-74, που του έδωσε σημαντικό αέρα όσο το ματς όδευε προς τη λήξη του.

Ο Ιωνικός προσπάθησε πολύ να κάνει την ανατροπή, αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά το Λαύριο ήταν πολύ πιο ψύχραιμο και διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι τη λήξη, παίρνοντας την πολύ σημαντική, όπως αποδείχθηκε, νίκη με 90-94.

Ο Κουέντον Ντεκόζι ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Κάιλ Άλμαν σημείωσε 17 πόντους με 4 ασίστ, ο Γκλίν Γουάτσον είχε 14 πόντους, ο Ντέβιν Ντέηβις σημείωσε 12 πόντους και ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος πρόσθεσε 11 πόντους.

Στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν εντυπωσιακός, σημειώνοντας 25 πόντους, ο Τζαμάλ Τζόουνς είχε 23 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ ο Στήβεν Μπαρτ Τζ. είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 42-40, 63-63, 90-94

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ESAKE

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.