Ισοφάρισε με τρίποντη… καταιγίδα η ΑΕΚ

Written by  Ιουν 11, 2019

Η ΑΕΚ ξεπέρασε τα προβλήματα και την εσωστρέφεια, στην οποία περιήλθε μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και έσπασε με τη σειρά της την έδρα του Περιστερίου ΒΙΚΟΣ Cola επικρατώντας με 79-71 για να ισοφαρίσει την σειρά των μικρών τελικών σε 1-1.

Η «Ένωση» είχε ενέργεια και διάθεση για να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά και το κατάφερε έχοντας εκπληκτικά ποσοστά από τα 6,75 μ. (16/35 τρίποντα), διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο των γηπεδούχων στην περιφέρεια.

Η καλή… μέρα δεν φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν η ΑΕΚ προηγήθηκε με 3-8, όμως, το Περιστέρι δεν της επέτρεψε να ξεφύγει περισσότερο, μείωσε τη διαφορά και κατάφερε να προηγηθεί στην λήξη του δεκάλεπτου με 18-17.

Για τα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τον έλεγχο της αναμέτρησης για να αρχίσουν να δημιουργούν μια διαφορά που έφτασε μέχρι και το +13 (36-23) και έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά στην «Ένωση».

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σκορ από την περιφέρεια, αλλά δεν κατάφεραν να μειώσουν σε κάτι περισσότερο από το 39-32 του ημιχρόνου, όμως, με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η εικόνα άλλαξε θεαματικά, καθως βγήκαν τα… κανόνια που βομβάρδισαν ανηλεώς το καλάθι του Περιστερίου.

Ο Σάκοτα με τρία συνεχόμενα τρίποντα και, στη συνέχεια ο Γιαννόπουλος, όχι μόνο μείωσαν τη διαφορά, αλλά έβαλαν την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 47-53, καταφέρνοντας να φτάσουν στο 52-59 του τρίτου δεκάλεπτου, έχοντας κάνει ένα εντυπωσιακό επιμέρους 13-27.

Η ΑΕΚ είχε πάρει πλέον την ψυχολογία με το μέρος της, φτάνοντας για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (52-62) και διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης ως το τέλος, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 71-79 και στο 1-1 στη σειρά των μικρών τελικών.

Ο Γκέιμπ Γιορκ ήταν πραγματικό… πυροβόλο, αφού τελείωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους και 8/13 τρίποντα, ενώ τον ακολούθησε ο Ντούσαν Σάκοτα με 23 πόντους και 6/10 τρίποντα. Μεγάλο ματς έκανε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος μπορεί να σκόραρε μόλις 2 πόντους, αλλά μοίρασε 12 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Από το Περιστέρι, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Μπεν Μπεντίλ έκανε double-double με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 39-32, 52-59. 71-79

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: aekbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.