«Σκούπα» στο Περιστέρι και… ραντεβού στον τελικό

Written by  Ιουν 03, 2019

Ένα ξέσπασμα του Ματ Λοτζέσκι από τα 6,75 μ. στο τελευταίο πεντάλεπτο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για να νικήσει εκτός έδρας το Περιστέρι ΒΙΚΟΣ Cola με 82-75 και προκρίθηκε με 3-0 στους τελικούς του Πρωταθλήματος με στόχο να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο στην πλούσια ιστορία του.

Η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά της, με τους γηπεδούχους να αγγίζουν την έκπληξη και τη μείωση του σκορ, όμως, στα τελευταία λεπτά, ο Ματ Λοτζέσκι έδειξε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους σουτέρ στην Ευρώπη, πήρε τους «πράσινους» πάνω του και με συνεχόμενα τρίποντα έδωσε προβάδισμα ασφαλείας και μαζί τη νίκη – πρόκριση στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Το Περιστέρι έπιασε στον ύπνο τους «πράσινους», κρατώντας τους χωρίς πόντο για τα πρώτα 3’ όταν και προηγήθηκαν με 7-0, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα, κάλυψε γρήγορα τη διαφορά και προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 14-21.

Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα έφτασε το +10 (20-30), αλλά οι γηπεδούχοι δεν πανικοβλήθηκαν, έμειναν κοντά και με δυο τρίποντα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, μείωσαν στη λήξη του ημιχρόνου σε 36-40.

Το Περιστέρι ολοκλήρωσε την ανατροπή, καλύπτοντας τη διαφορά και περνώντας ξανά μπροστά με 46-45 και από το σημείο εκείνο και έπειτα, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι μέχρι το τέλος της περιόδου, με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και την ομάδα των Δυτικών Προαστίων να κρατά το προβάδισμα με έναν πόντο (56-55).

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν αυτοπεποίθηση και με τον Γκρέι να σκοράρει από τα 6,75μ. προηγήθηκαν με 67-63, αλλά ο Παναθηναϊκός με ένα τρίποντο ξέσπασμα από τον Λοτζέσκι και πολύ σκληρή άμυνα, έκανε σερί 13-2 και προηγήθηκε με 69-76, μεταφέροντας το άγχος Περιστέρι.

Οι δυνάμεις των γηπεδούχων δεν επαρκούσαν για να κάνουν την ανατροπή κι έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε αρκετά δύσκολα στο τελικό 75-82 που, παρ’ όλα αυτά, του δίνει το εισιτήριο για τους τελικούς του Πρωταθλήματος, όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του απέναντι στο νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ – Προμηθέας.

Ο Αμερικανός τελείωσε με 22 πόντους (5/8 τρίποντα) και 4 ασίστ και μαζί με τον Νικ Καλάθη που έκανε ένα ακόμα double-double για φέτος με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 4 κλεψίματα ήταν οι κορυφαίοι των «πρασίνων».

Double-double έκανε και ο Μπεν Μπεντίλ για το Περιστέρι με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Στήβεν Γκρέι σημείωσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Γάιος Σκορδίλης 10 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 36-40, 56-55, 75-82

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.