Διέλυσε τον Προμηθέα και ετοιμάζεται για… τελικό!

Written by  Ιουν 03, 2019

Μια ΑΕΚ από άλλο… πλανήτη, σφυροκόπησε χωρίς έλεος τον Προμηθέα Πάτρας, τον οποίο συνέτριψε με 88-60 και πλέον χρειάζεται μια μόνο νίκη για να προκριθεί στον τελικό του Πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν σε ένα από τα καλύτερα φετινά βράδια τους, έχοντας απέναντι μια ομάδα που δεν θύμισε σε τίποτα την εικόνα που είχε στα δυο πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών με συνέπεια να παραδοθούν άνευ όρων στις άγριες διαθέσεις των παικτών του Λούκα Μπάνκι, είχαν ενέργεια και πάθος, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (37 έναντι 26), οδήγησαν τους φιλοξενούμενους σε 22 λάθη και δεν άφησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης το πόδι από το… γκάζι.

Ο Γιορκ ξεκίνησε ζεστός και με 2/2 τρίποντα με το… καλησπέρα, έβαλε μπροστά την ΑΕΚ με 6-1, ενώ με καλή άμυνα και τρέξιμο στην επίθεση, έφτασε γρήγορα το +7 (13-6), πριν φτάσει στο τέλος του δεκάλεπτου να προηγείται ξεκούραστα με την μέγιστη διαφορά (19-11).

Η «Ένωση» προηγήθηκε με +12 με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (23-11) και έδειχνε σε πολύ καλή διάθεση, σε αντίθεση με τους Πατρινούς που δεν είχαν καθαρό μυαλό για να πιέσουν και να μειώσουν τη διαφορά.

Ως συνέπεια, η διαφορά πήγε στο +15 (34-19), με τον Προμηθέα να καταφέρνει απλώς να μειώσει στο τέλος του ημιχρόνου σε 36-27.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι δυο ομάδες είχαν… επαφή, αφού η ΑΕΚ μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο δεύτερο ημίχρονο, «πυροβολούσε» από παντού στην περιφέρεια και με τον Προμηθέα να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και να παίζει σαν να τα έχει χαμένα, εκτόξευσε τη διαφορά στο +28 (62-34) και άρχισε το πάρτι στην εξέδρα.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην πιστεύουν αυτό που συνέβαινε και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με ένα εντυπωσιακό τρίποντο του Βασίλη Ξανθόπουλου πίσω από την σέντρα για το 74-42, με την ΑΕΚ να έχει κάνει ένα εκπληκτικό επιμέρους 38-15 στην περίοδο.

Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, αφού τα πάντα είχαν ήδη κριθεί, η διαφορά έφτασε ακόμα και το +34 (85-51) και το τελικό 88-60 πανηγυρίστηκε έντονα από τους φιλάθλους της ΑΕΚ που ζήτησαν από τους παίκτες να ολοκληρώσουν τη δουλειά στο επόμενο παιχνίδι στην Πάτρα για να προκριθούν στον τελικό.

Ο Γκέιμπ Γιορκ ήταν «καυτός» ολοκληρώνοντας με 23 πόντους με 5/8 τρίποντα και 3 σίστ, ο Βινς Χάντερ σημείωσε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Ντούσαν Σάκοτ είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Ντελρόι Τζέημς πρόσθεσε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Σε μια εμφάνιση σαν αυτή για τον Προμηθέα, δεν ήταν δυνατόν να υπάρχουν διακριθέντες, με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη να σημειώνει 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και τους Χρήστο Σαλούστρο και Λάνγκστον Χολ να έχουν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 36-37, 74-42, 88-60

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.