Επέστρεψε πανέτοιμος και… φουριόζος

Written by  Μάι 29, 2019

Μπορεί να είχε καιρό να πατήσει παρκέ, αλλά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έδειξε στο ελάχιστο επηρεασμένος, πέρασε εύκολα από τα Δυτικά Προάστια, αφού το Περιστέρι ΒΙΚΟΣ Cola δεν μπόρεσε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση και με τη νίκη με 91-68 έκανε το 1-0 στην σειρά των ημιτελικών του Πρωταθλήματος, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η απραξία σχεδόν ενός μήνα δεν φάνηκε να επηρεάζει τους Πρωταθλητές Ελλάδας, που είχαν ενέργεια, διάθεση, πάθος και καθαρό μυαλό, παίρνοντας από νωρίς διαφορά και δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Αντίθετα, το Περιστέρι δεν θύμισε την ομάδα που εντυπωσίασε στη regular season, όταν και είχε κερδίσει τους «πράσινους», γνωρίζοντας εύκολα την ήττα από έναν κατά πολύ ανώτερο αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από το ξεκίνημα στο προβάδισμα (5-0) και έδειξε πως είχε ενέργεια στο ντεπόζιτό του, ενώ με τον Νικ Καλάθη να είναι… αγριεμένος, έφτασε γρήγορα το 13-20 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (15-25).

Τα πάντα κρίθηκαν με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, όταν ο Παναθηναϊκός με σερί 8-0 έστειλε τη διαφορά στο +18 (15-33) και έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, αφού το Περιστέρι ήταν απελπιστικά άστοχο και εγκλωβισμένο στην εξοντωτική άμυνα των «πρασίνων».

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +24 (18-42) και με το Περιστέρι να μην καταφέρνει να μειώσει αισθητά, το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 31-49.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ξανά με 23 πόντους (33-56), αλλά το Περιστέρι άλλαξε την εικόνα του, έσφιξε την άμυνά του και βρήκε σκοράρισμα για να μειώσει με ένα εντυπωσιακό σερί 15-0 έπειτα από πολλή ώρα σε μονοψήφια διαφορά (48-56).

Οι «πράσινοι», ωστόσο, απάντησαν και πάλι με δικό τους σερί 12-1 μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου για να επαναφέρουν τη διαφορά στο +19 (49-68) και να κόψουν κάθε ελπίδα των γηπεδούχων να επιστρέψουν.

Το παιχνίδι ήταν πλέον μια τυπική διαδικασία μέχρι τη λήξη του, αφού η διαφορά στην εικόνα των δυ ομάδων ήταν μεγάλη, με τον Παναθηναϊκό να κάνει εύκολα το 1-0 με το τελικό 68-91.

Ο Ντεσόν Τόμας με 21 πόντους κι 10 ριμπάουντ, ο Νικ Καλάθης με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 11 ασίστ και ο Ματ Λοτζέσκι με 13 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των «πρασίνων», ενώ από το Περιστέρι που δεν κατάφερε πολλά, ο Μπεν Μπεντίλ πάλεψε πολύ με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Ζώης Καράμπελας είχε 12 πόντους με 4 ασίστ και ο Στήβεν Γκρέι σημείωσε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 31-49, 49-68, 68-91

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: paobc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.