«Διπλό» σωτηρίας στη Θεσσαλονίκη το Ρέθυμνο

Written by  Μάι 08, 2019

Το Ρέθυμνο Cretan Kings πέτυχε τεράστια νίκη στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη με 87-81 και ολοκλήρωσε το εντυπωσιακό ντεμαράζ των τελευταίων αγωνιστικών, πετυχαίνοντας την σωτηρία του και την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Οι Κρητικοί έπαιζαν το… κεφάλι τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού μετά τον μηδενισμό του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και την κατοχύρωση της νίκης στην Κύμη, η νίκη ήταν το μόνο αποτέλεσμα που θα τους επέτρεπε την παραμονή, ωστόσο, έβγαλαν ψυχή και πάθος και με τους Μπαρτ και Χίκι να κάνουν σπουδαίο παιχνίδι, έφτασαν στη μεγάλη νίκη και την σωτηρία.

Χωρίς να έχει ιδιαίτερο άγχος, ο Άρης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε νωρίς με 10-2 και έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους, που, παρ’ όλα αυτά, έκαναν σερί 8-0 για να ισοφαρίσουν άμεσα (10-10) και να καταφέρουν να περάσουν μπροστά στο τέλος της πρώτης περιόδου με 16-17.

Η εικόνα της δεύτερης περιόδου παρουσίασε τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι το ημίχρονο που βρήκε τον Άρη να έχει οριακό προβάδισμα με 37-35.

Το Ρέθυμνο άρχισε να παίρνει μια μικρή διαφορά από τα μέσα της τρίτης περιόδου (47-51) και σιγά σιγά πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, ενώ έφτασαν το +12 (50-62) που τους έβαλε στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα… σωτηρίας.

Αυτή ήταν μια ευκαιρία που οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν να πάει χαμένη και το έκαναν πράξη, παίρνοντας μια τεράστια νίκη με 81-87 και πανηγύρισαν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ο Στήβεν Μπαρτ Τζούνιορ δίκαια ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, αλλά και όλης της πορείας της Κρητικής ομάδας, ολοκληρώνοντας με 32 πόντους με 7/11 τρίποντα και ήταν ο καταλύτης της παραμονής του Ρεθύμνου, μαζί με τον Άντονι Χίκι που πρόσθεσε 20 πόντους, με 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από τον Άρη, ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε 24 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης είχε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 37-35, 53-62, 81-87

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.