Τελείωσε και με Προμηθέα και αναμένει (;) το μέλλον των play off

Written by  Μάι 08, 2019

Στον απόηχο των όσων συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο χώρο του μπάσκετ, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε για ένα ακόμα παιχνίδι ορεξάτος και ανεπηρέαστος από την ατμόσφαιρα, συντρίβοντας τον Προμηθέα Πάτρας με 86-59 και τερμάτισε 6ος στην κανονική διάρκεια (σ.σ. μετά την αφαίρεση 8 βαθμών) και πλέον, αν το πρωτάθλημα συνεχιστεί χωρίς άλλα παρατράγουδα, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των play off με μειονέκτημα έδρας.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης και το εισιτήριο τους 1€ και γέμισαν το ΣΕΦ, ενώ δεν σταμάτησαν να τραγουδούν στηρίζοντας τους παίκτες και τους διοικούντες την ομάδα, καθώς επίσης, αποθέωσαν και την ομάδα των εφήβων που λίγες μέρες πριν στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων που πραγματοποιήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Στο παρκέ οι παίκτες του Ντέηβιντ Μπλατ είχαν ενέργεια, πάθος, έτρεξαν στο γήπεδο, πίεσαν στην άμυνα, ενώ κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (45 έναντι 26), μοίρασαν υπερδιπλάσιες ασίστ (25 έναντι 12) και γενικά προσέφεραν πλούσιο θέαμα, δείχνοντας ότι παρά τα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στην ομάδα, η δεκάδα που έχει απομείνει βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Με μπόλικη ενέργεια και το Βαγγέλη Μάντζαρη να μοιράζει έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, ο Ολυμπιακός που έλεγξε τα ριμπάουντ στο ξεκίνημα προηγήθηκε με 10-4, όμως, ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του στην άμυνα και μείωσε σε 10-9 και φάνηκε να δυσκολεύει τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι, ωστόσο, απάντησαν άμεσα και με μπόλικο τρέξιμο και πίεση σε κάθε μπάλα, έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +9 (24-15) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 31-17 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ενώ συνεχίζοντας να τρέχει σε κάθε ευκαιρία, έστειλε τη διαφορά στο +18 (45-27), μοιράζοντας σκορ και θέαμα μέχρι το ημίχρονο που τους βρήκε μπροστά με 20 πόντους διαφορά (50-30).

Με το ίδιο πάθος και ενέργεια ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί στο παιχνίδι και να ανεβάζει τη διαφορά, φτάνοντας το +26 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου (72-46), ενώ συνεχίζοντας με το πόδι στο… γκάζι, έφτασαν μέχρι και το +29 (81-52) με το τελικό 86-59 να ολοκληρώνει την φετινή τους παρουσία στην regular season.

Ο Γουίλ Τσέρι με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ο Ζακ Λεντέι είχε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 10 πόντους με 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από τον Προμηθέα, από 10 πόντους σημείωσαν ο Οκτάβιους Έλλις και ο Τερέλ Παρκς

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 50-30, 73-48, 86-59

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.