Διέλυσε τον Πανιώνιο και βλέπει τετράδα ο Προμηθέας

Written by  Απρ 20, 2019

Ο Προμηθέας Πάτρας διέλυσε τον Πανιώνιο με 104-67 και συνεχίζει να ονειρεύεται μια θέση στην πρώτη τετράδα, εκμεταλλευόμενος και την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό.

Παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ, οι γηπεδούχοι προσέφεραν πλούσιο θέαμα και ταυτόχρονα έδειξαν ότι παραμένουν μια από τις καλύτερες ομάδες του Πρωταθλήματος, απέναντι στους φιλοξενούμενους που πλέον έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία, δείχνουν να μην έχουν κάποιο κίνητρο για τη συνέχεια.

Το αρχικό 11-0 έδειξε από το ξεκίνημα ότι ο Προμηθέας δεν είχε διάθεση για αστεία, με τον Πανιώνιο να γίνεται βορά στα… θηρία των Πατρινών και το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με το εντυπωσιακό 33-12 που δεν άφηνε περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας των γηπεδούχων.

Έχοντας ένα σαφές προβάδισμα για τη νίκη, οι γηπεδούχοι το μόνο που χρειάζονταν να κάνουν ήταν να προσπαθήσουν απλώς να διατηρήσουν τη διαφορά, ωστόσο, ο Πανιώνιος έβγαλε μια μικρή αντίδραση, μειώνοντας σε 42-30 και το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Προμηθέα να προηγείται με 47-34.

Ο Προμηθέας επέστρεψε τη διαφορά από νωρίς στα επίπεδα του +18 (58-40) και ουσιαστικά έβγαλε κάθε έγνοια για το τελικό αποτέλεσμα από το μυαλό του, αφού ο Πανιώνιος έδειξε ότι δεν είχε άλλες δυνάμεις να μειώσει περισσότερο και αυτό αποτυπώθηκε στο 68-49 στο τέλος της περιόδου.

Η τελευταία περίοδος ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Προμηθέα να διαλύει τους «νεοσμυρνιώτες» και με επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο 36-18 έφτασαν στο εντυπωσιακό 104-67 που τους δίνει ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες για την τετράδα.

Ο Ριόν Μπράουν ήταν εκπληκτικός με 29 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο Δημήτρης Κατσίβελης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Χρήστος Σαλούστρος σημείωσε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ολεξάντρ Λίποβι είχε 12 πόντους με 3 ασίστ και ο Λεωνίδας Κασελάκης πρόσθεσε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ στην εξαιρετική βραδιά των Πατρινών.

Στον αντίποδα, ο Νώντας Παπαντωνίου ήταν ο μισός Πανιώνιος, αφού τελείωσε με 27 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ έκανε double-double με 10 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 33-12, 47-34, 68-49, 104-67

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.