Ξέσπασε με 100αρα στον Πανιώνιο και στρέφει το «είναι» του στην Ζαλγκίρις

Written by  Μαρ 24, 2019

Αποφασισμένος να αφήσει πίσω την ήττα από την Γκραν Κανάρια και να πάρει μια μικρή έστω ψυχολογική ανάσα, ο Ολυμπιακός ξέσπασε πάνω στον Πανιώνιο, του οποίου επιβλήθηκε με 101-65, και πλέον στρέφεται στον… τελικό της Euroleague απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, όπου χρειάζεται μόνο νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για την πρόκριση στα play off.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά προβλήματα τραυματισμών και απουσιών, με τους Σπανούλη, Στρέλνιεκς και Αγραβάνη να είναι εκτός, με συνέπεια ο Ντέηβιντ Μπλατ να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τους νεαρούς Θωμά Ζευγαρά και Ιωσήφ Κολοβέρο στην 12άδα.

Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τους Πειραιώτες να είναι σοβαροί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και να κάνουν ένα καλό παιχνίδι, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και μια παρουσία που θα τους βοηθήσει να ανακάμψουν ψυχολογικά πριν από την υπέρ πάντων «μάχη» στο ΣΕΦ με την Λιθουανική ομάδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα… απρόοπτο, αφού οι διαιτητές ξέχασαν να δώσουν εντολή να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου, κάτι που επισημάνθηκε από τον προπονητή του Πανιωνίου, Βασίλη Φραγκιά, διορθώθηκε και το τζάμπολ της αναμέτρησης επαναλήφθηκε.

Ο Ολυμπιακός τροφοδότησε τον Μιλουτίνοφ στο ξεκίνημα, με τον Σέρβο να μην έχει αντίπαλο μέσα στη ρακέτα και με συνεχόμενους δικούς του πόντους, οδήγησε τους Πειραιώτες σε προβάδισμα 7-13, αλλά οι «νεοσμυρνιώτες» απάντησαν με σερί 6-0 για την ισοφάριση (13-13) και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 19-20.

Η άμυνα του Πανιωνίου εγκλώβισε τους «ερυθρόλευκους» για το πρώτο μισό του δεύτερου δεκάλεπτου, όμως, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βρήκε ελεύθερα σουτ και πήρε διαφορά 9 πόντων (25-34), έφτασε ακόμα και το +12 (31-43) και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με διαφορά ασφαλείας (37-47).

Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο αποφασισμένος και με τρομερά επιθετική άμυνα, που κράτησε πολύ χαμηλά τους γηπεδούχους και με επιμέρους σκορ 4-20, εκτόξευσε την διαφορά στο +26 (41-67) και το μόνο που είχε σημασία στη συνέχεια ήταν η διατήρηση του αγωνιστικού ρυθμού ενόψει της κρίσιμης εβδομάδας που ακολουθεί.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +42 (52-94), «φλερτάροντας» και με την μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία των δυο αντιπάλων, με τον Ντέηβιντ Μπλατ στο σημείο εκείνο να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους Ζευγαρά και Κολοβέρο για να πάρουν τις πρώτες τους εμπειρίες και να πετύχουν και τους πρώτους πόντους στην κατηγορία, με το τελικό 65-101 να επιβεβαιώνει την διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων.

Πολλοί ήταν οι πρωταγωνιστές της «ερυθρόλευκης» νίκης, με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος να είναι ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, τον Μπριάντε Γουέμπερ να σημειώνει 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, τον Βαγγέλη Μάντζαρη να έχει 12 πόντους (4/5 τρίποντα) με 4 ασίστ, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να έχει 11 πόντους με 8 ριμπάουντ, τον Ζακ Λεντέι να προσθέτει 11 πόντους και τον Σάσα Βεζένκοφ να τελειώνει με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τον Πανιώνιο, ο Ντεμέτρικ Όστιν ήταν ο μόνος που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων με 13 και 6 ριμπάουντ, ενώ εκτός παιχνιδιού ήταν ο βασικός σκόρερ του, Ντέβιον Μπε΄ρι που έμεινε στους 7 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 37-47, 41-67, 65-101

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.