Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Written by  Μαρ 23, 2019

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, αλλά με δυνατές μονομαχίες και όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής επί του Άρη, του οποίου επιβλήθηκε με 62-58 και έγινε το… αφεντικό της Θεσσαλονίκης.

Η αναμέτρηση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά είχε πολλά από τα στοιχεία που κάνουν τις μάχες μεταξύ των δυο ιστορικών αντιπάλων να κερδίζουν το ενδιαφέρον, με εναλλαγές στο σκορ, νεύρα, όμορφες φάσεις και ένταση, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη και να συνεχίζουν την πορεία τους προς την τετράδα, με τον συμπολίτη τους να αγωνιά ακόμα για την τύχη του στην κατηγορία.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νευρικές, άστοχες και με πολλές δυνατές μονομαχίες, με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά και με υπομονή να χτίζει μια καλή διαφορά (2-11) και να μην δυσκολεύεται να την διατηρήσει μέχρι το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου που τον βρήκε να προηγείται με 11-19.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε σε double-score με τρίποντο του Ζάρα (11-22), όμως, ο Άρης απάντησε με σερί 7-0 για να μειώσει σε 18-22 και να δώσει ξανά ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Οι δυνατές μονομαχίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό κάτω από τα καλάθια, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να φτάσει ακόμα και στο +11 (29-40), πριν κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα 31-40.

 Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ κακό ποιοτικά, με τις δυο ομάδες να είναι απελπιστικά άστοχες και τον Άρη να καταφέρνει να μειώσει σταδιακά, να κρατά τον ΠΑΟΚ πολύ χαμηλά στο σκορ και με τρίποντο του Τολιόπουλου να ισοφαρίζει σε 44-44, πριν το δεκάλεπτο βρει τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 45-46.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλύτερα την τελευταία περίοδο και με αυτοπεποίθηση έκανε σερί 10-0 για να ανεβάσει ξανά τη διαφορά στους 11 (45-56) και έγινε το αφεντικό της αναμέτρησης.

Ο Άρης παρ’ όλα αυτά, δεν τα παράτησε, μείωσε σταδιακά, είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στα 22’’ με τον Μποχωρίδη, ωστόσο, να αστοχεί στη μία από τις δυο βολές που κέρδισε για το 58-59 και τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής και θριαμβευτής από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με 58-62.

Ο Γουίλ Χάτσερ ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 11 πόντους και 4 ασίστ, ο Μιλένκο Τέπιτς είχε 9 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης σημείωσε 8 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τον Άρη, ο Βασίλης Τολιόπουλος σημείωσε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 31-40, 45-46, 58-62

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: paokbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.