Άνετα την Κύμη με το μυαλό στην Μπαρτσελόνα

Written by  Ιαν 27, 2019

Κακός για σχεδόν τρία δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός, έβγαλε τελικά εύκολα την… υποχρέωση απέναντι στην Κύμη, την οποία νίκησε με 92-69 και πλέον επικεντρώνεται στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν νωθροί στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, με την φιλοξενούμενη ομάδα να είναι μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 25’ όταν και οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 12-0 για να καθαρίσουν τη νίκη και να ασχοληθούν με την πιο κρίσιμη ευρωπαϊκή τους μάχη.

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε προκειμένου να ξεκουραστεί και να μην ρισκάρει την υποτροπή στο αιμάτωμα που είχε στο γόνατό του, με τον Τίμα να παίρνει τη θέση του στο αρχικό σχήμα και τον Τουπάν να μοιράζεται μαζί του τη θέση για τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 13-5 στο ξεκίνημα και έδειξε ότι είναι έτοιμος να περάσει ένα εύκολο απόγευμα, όμως, η Κύμη απάντησε με σερί 9-0 για να προηγηθεί με 13-14, πριν οι «ερυθρόλευκοι» κλείσουν την πρώτη περίοδο με τρίποντο του Τουπάν για το 16-14.

Η είσοδος του Λεντέι έδωσε ενέργεια στον Ολυμπιακό, που με την πιεστική του άμυνα έστειλε γρήγορα τη διαφορά στο +16 (34-18) και με την Κύμη να αντιστέκεται πολύ καλά, έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 42-32.

Ο Ολυμπιακός πήγε ξανά στους 13 πόντους με το ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου (50-37), αλλά και πάλι η Κύμη με σερί 10-0 έφερε τη διαφορά στους 3 (50-47) και έδειξε να ζορίζει και πάλι τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι απάντησαν με τη σειρά τους με σερί 12-0 για να στείλουν τη διαφορά στους 15 (62-47).

Το παιχνίδι πλέον είχε πάρει τη ρότα του, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει τη διαφορά μέχρι και το +25 (88-63) και τον Ντέηβιντ Μπλατ να έχει την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος επέστρεψε ξανά έπειτα από απουσία σχεδόν 50 ημερών.

Το τελικό 92-69 χάρισε στον Ολυμπιακό μια πιο δύσκολη από ό,τι δείχνει η τελική διαφορά νίκη, με την Κύμη να κερδίζει και πάλι τις εντυπώσεις και να επικεντρώνεται στον… τελικό της με τον Κολοσσό που θα κρίνει πολλά για την παρουσία της στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Ζακ Λεντέι με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει 16 πόντους με 4 ασίστ, τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και τους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Άξελ Τουπάν να προσθέτουν από 10 πόντους, ενώ από την Κύμη, ο Λιούις ΛεΚουάν είχε 18 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ντεβόν Ουάσιγκτον σημείωσε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Σταύρος Τουντζιαράκης είχε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ.  

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 42-32, 64-51, 92-69

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.