Γλίτωσε την… τραγωδία στην παράταση!

Written by  Ιαν 20, 2019

Ο Χολαργός έφτασε πολύ κοντά στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του, αφού βρέθηκε μια «ανάσα» από το να κερδίσει τον κάκιστο Ολυμπιακό που πραγματοποίησε την μακράν της δεύτερης χειρότερη φετινή του εμφάνιση, ωστόσο, ο Γιάνις Στρέλνιεκς λύτρωσε τους «ερυθρόλευκους», στέλνοντας με προσωπικές ενέργειες το παιχνίδι αρχικά στην παράταση και, στη συνέχεια, έδωσε τη μπαγκέτα στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που δεν είχε αντίπαλο, για να χαρίσουν στους Πειραιώτες ίσως την πιο αγχωτική νίκη τους για φέτος με 73-68 (κ.α. 61-61).

Ο Ολυμπιακός δεν βλεπόταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, σε αντίθεση με τον Χολαργό, ο οποίος έπαιξε εξαιρετικά, χτύπησε όλες τις αδυναμίες των Πειραιωτών και έφτασε ακόμα και στο +10, αγγίζοντας μια σπουδαία νίκη, ωστόσο, έδειξε ότι δίκαια είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστικό της εικόνας που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» είναι το ασύλληπτο 0/16 τρίποντα στο ημίχρονο (συνολικά 4/33), τα 5 λιγότερα ριμπάουντ (43 έναντι 48), το μόλις 60% στις βολές (17/28), αλλά κυρίως η έλλειψη διάθεσης που έδειξαν οι παίκτες του Ντέηβιντ Μπλατ για να κυνηγήσουν τη νίκη, σχεδόν βασιζόμενοι μόνο στην διαφορά ποιότητας που διαθέτουν, κάτι που παραλίγο να το πληρώσουν.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος δεν αγωνίστηκε, αφού παρουσίασε συμπτώματα ίωσης και έμεινε εκτός αποστολής, ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία, αφού δεν έλειψε η δημιουργία (22 ασίστ) παρά μόνον η διάθεση και πιθανόν η υποτίμηση του αντιπάλου.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο, το πρωτάθλημα του οποίου αποκτά όλο και περισσότερες συμμετοχές.

Νωθρός, βαρύς και μουδιασμένος ο Ολυμπιακός χρειάστηκε περισσότερα από 3’ για να βρει επαφή με το καλάθι, όμως, μόλις πήρε μπροστά το βαρόμετρο Νίκολα Μιλουτίνοφ, πήρε μια μικρή διαφορά (3-9) και το κακό πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με το πολύ φτωχό 9-11 και τις δυο ομάδες να έχουν… σπάσει τα καλάθια (0/7 τρίποντα ο Ολυμπιακός, 3/16 δίποντα ο Χολαργός).

Ο Χολαργός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έμοιαζε να κάνει αγγαρεία και προηγήθηκε με 17-13 και οι δυο ομάδες έφτασαν… σερνόμενες ως το ημίχρονο που έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 29-26.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου με τον Ολυμιπακό να είναι εκτός τόπου και χρόνου και τον Χολαργό να προηγείται για πρώτη φορά με 10 (47-37) και το παιχνίδι οδηγήθηκε σε δραματικό φινάλε που δεν προσφερόταν για καρδιακούς.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς με γκολ-φάουλ ισοφάρισε σε 59-59 με 01:28 να απομένουν, οι δυο ομάδες έχασαν αλλεπάλληλα… πέναλτι για να πετύχουν καλάθι και ο Λετονός με lay up έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 59-61 με 10,9’’ να απομένουν.

Ο Ζερμαίν Λαβ με εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια, ισοφάρισε σε 61-61 με μόλις 1’’ να απομένει και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Ολυμπιακός με επιθετική άμυνα και με απόλυτη εκμετάλλευση του Μιλουτίνοφ που δεν είχε αντίπαλο μέσα στη ρακέτα, πήρε διαφορά και καθάρισε το παιχνίδι στο επιπλέον πεντάλεπτο φεύγοντας με μια από τις πιο αγχωτικές νίκες με 68-73.

Αδιαμφισβήτητα, κορυφαίος όλων ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνο, ο οποίος είχε 22 πόντους, 17 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 7 κερδισμένα φάουλ και μόλις ένα λάθος, κρατώντας ζωντανό τον Ολυμπιακό που σε όλο το παιχνίδι ήταν αλλού.

Καλό παιχνίδι έκανε ο Σάσα Βεζένκοφ με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Γιάνις Στρέλνιεκς σημείωσε τους πιο κρίσιμους πόντους του Ολυμπιακού για να πάει το παιχνίδι στην παράταση, ολοκληρώνοντας με 11 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε 10 πόντους.

Από τον καταπληκτικό Χολαργό, ο Γιοβόντε Χόκινς σημείωσε 15 πόντους ε 7 ριμπάουντ, ο Ζερμαίν Λαβ σημείωσε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και το καλάθι που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 9-11, 29-26, 47-41, 61-61, 68-73 (παρ.)

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.