101… δώρα για το ρεκόρ του Σπανούλη!

Written by  Ιαν 06, 2019

Κεφάτος, γρήγορος και με καλή ψυχολογία από την νίκη στο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της ΑΕΚ με 101-75 και να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο έναν αγώνα-ορόσημο για τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έφτασε τις 2.145 ασίστ και έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία της Basket League, ξεπερνώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Η ιστορική πάσα δόθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης, με τον Βασίλη Σπανούλη να δίνει στον Γιώργο Μπόγρη, ο οποίος κάρφωσε εντυπωσιακά και όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο για να χειροκροτήσει το τεράστιο επίτευγμα του αρχηγού του, που κατέκτησε άλλη μία κορυφή στην στατιστική, στην σπουδαία καριέρα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τρομερή ενέργεια σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (36 έναντι 22), μοίρασαν διπλάσιες ασίστ (26 έναντι 13), ενώ σούταραν αρκετά καλά από την περιφέρεια (12/23 τρίποντα), βγάζοντας αρκετούς πρωταγωνιστές και έδειξαν σε καλή κατάσταση ενόψει της κρίσιμης «διαβολοβδομάδας», όπου θα αντιμετωπίσουν διαδοχικά την Μπασκόνια στο ΣΕΦ και την Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, ενώ τα πρώτα του σουτ, έστω και στην προθέρμανση, έκανε και το νέο της απόκτημα, Τζόρνταν Θίοντορ, με την «Ένωση» για ένα ακόμα παιχνίδι απέναντι σε έναν από τους «αιώνιους», να δείχνει πως χρειάζεται ακόμα να διανύσει αρκετό δρόμο, ώστε να κλείσει την μεταξύ τους «ψαλίδα».

Με γρήγορο ρυθμό και δυνατές μονομαχίες από το ξεκίνημα, οι δυο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο, με την «Ένωση» να σουτάρει πολύ καλά από τα 6,75 μ. (4/9) και τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να παίρνει προβάδισμα στο τέλος της περιόδου με buzzer-beater τρίποντο για το 25-21.

Ο Ολυμπιακός έσφιξε αρκετά την άμυνα του και με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να… μπαίναι στο παιχνίδι και τον Γιάνις Τίμα να βρίσκει… το χέρι του από τα 6,75 μ., έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (46-33), έφτασε το +15 (50-35) και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 52-39.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, όταν ο Ολυμπιακός με εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας και απόλυτη ευστοχία από τα 6,75 μ. εκτόξευσε τη διαφορά στους 23 (68-45) και έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +27 (88-61) για τους «ερυθρόλευκους» και το τελικό 101-75 πιστοποίησε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Ο Βασίλης Σπανούλης με 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν το πρόσωπο της βραδιάς, ωστόσο, η ευχάριστη έκπληξη ήρθε από τον Γιάνις Τίμα, ο οποίος φώναξε «παρών» με 17 πόντους (5/8 τρίποντα) και έδειξε πως μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και τον προπονητή του. Σταθερά καλός ο Γιώργος Πρίντεζης με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Σάσα Βεζένκοφ με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και ορισμένες καλές άμυνες, χωρίς να υπάρξει «ερυθρόλευκος» που να υστέρησε.

Από την ΑΕΚ, ο Βινς Χάντερ είχε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Γιόνας Ματσιούλις σημείωσε 11 πόντους και ο Ντελρόι Τζέημς τελείωσε με 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 52-39, 74-56, 101-75

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.