"Πετάει" το Περιστέρι, καταιγιστικός Προμηθέας, "σεφτέ" για Ρέθυμνο

Written by  Νοε 24, 2018

 Το Περιστέρι ΒΙΚΟΣ Cola συνεχίζει αήττητο την ξέφρενη πορεία του στην Basket League, αφού επικράτησε και του Λαυρίου Aegean Cargo με 87-78 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

 

Οι Περιστεριώτες απέδωσαν εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πήραν διψήφια διαφορά στα μισά της τέταρτης περιόδου και διατήρησαν το αήττητό τους μετά και την 7η αγωνιστική, με τους φιλοξενούμενους που έπεσαν στο 3-4 να είναι ανταγωνιστικοί ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

 

 

Το Λαύριο προηγήθηκε μετά από μια πλούσια επιθετικά πρώτη περίοδο με 23-29 και έμεινε μπροστά μέχρι το ημίχρονο που έληξε με 40-43.

 

 

Από το σημείο εκείνο, το Περιστέρι ανέβασε την απόδοσή του, μπήκε στο προβάδισμα και διατηρούσε μικρές διαφορές, μπαίνοντας στην τελική ευθεία με 61-59 και όσο περνούσε ο χρόνος έδειχνε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έφτασε ακόμα και στο +12 (85-73) και πήρε την νίκη που πανηγυρίστηκε έντονα από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και χειροκρότησαν μια μεγάλη προσπάθεια.

 

 

Ο Ράιαν Χάροου με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και ο Στήβεν Γκρέι με 15 πόντους και 5 ασίστ οδήγησαν τους συμπαίκτες τους, έχοντας σε πολύ καλή μέρα επίσης τον Έντουαρντ Ντάνιελ με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, τον Χένρικ Σίρκο με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ και τον Μπεν Μπεντίλ με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ.

 

 

Από το Λαύριο, ο Ντορόν Λαμπ είχε 20 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Τζαμάλ Νίξον είχε 16 πόντους με 4 ασίστ και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έκανε double-double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

 

 

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 40-43, 61-59, 87-78

 

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Στην Πάτρα, τα πάντα ήταν υπόθεση του πρώτου δεκάλεπτου, όταν ο γηπεδούχος Προμηθέας ήταν καταιγιστικός, διαλύοντας με το «καλημέρα» την Κύμη με το αρχικό 33-9 και από εκεί και πέρα, όλα είχαν πάρει ήδη το δρόμο τους.

Το ξεκίνημα αυτό έδωσε ώθηση στον Προμηθέα να επιβάλλει τον ρυθμό το, το ημίχρονο έληξε με 54-25 και το δεύτερο μέρος ήταν απλά διαδικαστικό.

Η Κύμη δεν είχε δυνάμεις να πλησιάσει απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και το τελικό 94-61 ήρθε να επιβεβαιώσει αυτή τη συνθήκη.

Ο Τερέλ Παρκς ήταν ασταμάτητος στο ξεκίνημα, σημειώνοντας τους 15 από τους συνολικά 22 πόντους του στο πρώτο δεκάλεπτο (ξεκίνησε με 8/8 δίποντα, συνολικά 9/12), ενώ έκανε double-double προσθέτοντας 12 ριμπάουντ2 ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα κόψιμο και 2 λάθη. Από κοντά σε απόδοση, ο Πέτρος Γερομιχαλός με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Οκτάβιους Έλλις με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ εκπληκτικός οργανωτικά ήταν και ο Τζέηκ Όντουμ που σκόραρε μόλις 4 πόντους, αλλά πήρε 4 ριμπάουντ και μοίρασε συνολικά 14 ασίστ!

Από την Κύμη, δεν υπάρχουν πολλά να θυμάται από αυτό το παιχνίδι, με τον Κρις Χόρτον να τελειώνει με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, αλλά και 6 λάθη και τον Ροντερίκ Καμπφόρ να έχει 12 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 33-9, 54-25, 70-46, 94-61

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 Σπουδαίο ντέρμπι έγινε στο Ρέθυμνο, όπου έπειτα από ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις, η γηπεδούχος ομάδα λύγισε στην παράταση τον Χολαργό, του οποίου επικράτησε με 83-76 και πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

 Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαζε συνεχώς από το ξεκίνημά της, με τον Χολαργό να αρχίζει πολύ καλύτερα και να προηγείται στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 16-25, όμως, στη συνέχεια το Ρέθυμνο ανέλαβε τα ηνία, αρχικά μειώνοντας στο τέλος του ημιχρόνου σε 37-39 και κλείνοντας την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 57-51.

 Η τελευταία περίοδος ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα, με τον Χολαργό να ισοφαρίζει γρήγορα και τα λεπτά να κυλούν με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και την αγωνία να χτυπάει… κόκκινο.

 Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στην κανονική διάρκεια, όταν με καθοριστικά σουτ από τον Ντόρσεϊ και τον Φιτζπάτρικ πήραν προβάδισμα με 65-68, όμως, ο Μπαρτ με τεράστιο τρίποντο ισοφάρισε και στα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες που δεν βρήκαν στόχο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ενέργεια και πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, με πρωταγωνιστή τον Στήβεν παρτ Τζούνιορ που, εκτός από το μεγάλο τρίποντο είχε συνολικά 17 πόντους με 7 ασίστ, με τον Κέβιν Μπρέισι να είναι πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, τον Αντρέα Χριστοδούλου να έχει 13 πόντους και τον Ελάιζα Τζόνσον να συμπληρώνει 12 πόντους με 5 ριμπάουντ.

 Ο Ζερμαίν Λαβ με 15 πόντους, ο Τορλίν Φτιζπάτρικ με 14 πόντους και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς που έκανε double-double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, προσπάθησαν περισσότερο να χαρίσουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ομάδα τους.

 Τα δεκάλεπτα: 16-25, 37-39, 57-51, 68-68, 83-76 (παρ.)

 Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 Φωτό: Peristeri-BC

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.