Έπαιξε με τη…φωτιά πριν τη «διαβολοβδομάδα»

Written by  Οκτ 14, 2018

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολλές φορές με τη… φωτιά, βρέθηκε να κινδυνεύσει με μια απρόσμενη ήττα από την ιδιαίτερα αξιόμαχη και διαβασμένη Κύμη, όμως, τελικά, με το τρίποντο του Άξελ Τουπάν στα 17’’ πριν το τέλος, πήρε μια αγχωτική νίκη με 77-74 και πλέον ετοιμάζεται για την «διαβολοβδομάδα» της Euroleague με Μπασκόνια και Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Ντέηβιντ Μπλατ επέλεξε να ξεκουράσει τον Βασίλη Σπανούλη ενόψει της «διαβολοβδομάδας» που ακολουθεί για την Ευρωλίγκα, τη θέση του οποίου στη 12αδα πήρε ο Βασίλης Τολιόπουλος και η απουσία του αρχηγού του Ολυμπιακου φάνηκε ιδιαίτερα αισθητή, αφού σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, έλειψε το καθαρό μυαλό του, οι πάσες και η επιθετική δεινότητά του.

Στον αντίποδα, οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη εμφανίστηκαν παθιασμένοι, γεμάτοι ενέργεια και θέληση να φτάσουν σε μια ιστορική επιτυχία και στο τέλος έχουν να λένε ότι έφτασαν πάρα πολύ κοντά στην… πηγή, χωρίς, ωστόσο, ούτε αυτή τη φορά να πιουν νερό. Απέδειξαν παρ’ όλα αυτά, πως διαθέτουν ένα πάρα πολύ καλό σύνολο που θα έχει μια πολύ καλή πορεία στο Πρωτάθλημα.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ευλαβικά ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πάτρικ Μπάουμαν, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Οι δυο ομάδες είχαν ενέργεια και διάθεση να τρέξουν και προσέφεραν αρκετό θέαμα με τον Ολυμπιακό να ξεκινά με πρόθεση να τροφοδοτήσει την ρακέτα του και την Κύμη να παίζει καλή άμυνα και να έχει καλή κυκλοφορία, καταφέρνοντας να μπει στο τέλος του δεκάλεπτου μπροστά στο σκορ με 20-18.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν ακόμα και το +5 (23-18), όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 7-0 για να περάσει μπροστά με 23-25 και με πιο επιθετική άμυνα, να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας το +9 (30-39) λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ανήκε αποκλειστικά στην Κύμη, που βγήκε από τα αποδυτήρια μετά το ημίχρονο με περισσότερο πάθος και ενέργεια, πλησίασε γρήγορα στον πόντο και, όχι μόνο δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό, αλλά με τον Γουάσινγκτον να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, κατάφερε να προηγηθεί και με 5 πόντους (57-52) πριν το δεκάλεπτο την βρει να προηγείται με 57-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έβγαλε με τη σειρά του περισσότερη ενέργεια με οδηγό τους Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοφ, πήρε προβάδισμα 5 πόντων (63-68) και έδειξε να παίρνει ξανά τον έλεγχο, όμως, ο εντυπωσιακός Γουάσινγκτον έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και παρέσυρε μαζί τους συμπαίκτες του σε σερί 7-0 που έβαλε την Κύμη ξανά μπροστά με 70-68 στο τελευταίο τρίλεπτο.

Τα πάντα κρέμονταν από μία… κλωστή, με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες στα τελευταία δευτερόλεπτα και την αγωνία στο κατακόρυφο, με τον Άξελ Τουπάν να πετυχαίνει ένα μεγάλο τρίποντο στα 17’’, το οποίο έκανε το 74-77 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν καλάθι στην τελευταία τους επίθεση και να διεκδικήσουν τη νίκη έστω στην παράταση.

Ο Γάλλος τελείωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους και 4 ριμπάουντ και αποδείχθηκε καθοριστικός για τη νίκη των «ερυθρόλευκων», που είχαν ως κορυφαίο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ και τον Γιάνις Στρέλνιεκς με 10 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο ΝτεΒόν Γουσινγκτον έκανε το παιχνίδι της ζωής του, σημειώνοντας συνολικά 24 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Κρις Χόρτον είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο ΝτεΜάριους Μπολντς σημείωσε 9 πόντους, με 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 32-39, 57-54, 74-77

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.