Χωρίς να ιδρώσει στον ημιτελικό ο Παναθηναϊκός

Written by  Μάι 19, 2018

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ίδρωσε μόλις για ένα ημίχρονο στην Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό, τον οποίο νίκησε τελικά εύκολα με 89-67 και προκρίθηκε χωρίς δυσκολία στον ημιτελικό του Πρωταθλήματος.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας συνεχίζουν σε υψηλούς ρυθμούς την αήττητη φετινή πορεία τους, καθώς επέβαλλαν από νωρίς τον ρυθμό τους, όμως, χρειάστηκαν ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ώστε να επιβληθούν του αξιόμαχου συνόλου του Άρη Λυκογιάννη.

Μόλις 5’ χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να προηγηθεί με διψήφια διαφορά (7-17) και να δείξει από νωρίς τις προθέσεις του να τελειώνει την… δουλειά όσο πιο νωρίς γινόταν, με τον Κολοσσό να καταφέρνει να μειώσει σε 16-20 στο τέλος του δεκάλεπτου, να πλησιάζει στο καλάθι στο 13’ (25-27) και να μένει κοντά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου (39-42), δείχνοντας ικανός να κάνει την έκπληξη.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όμως, οι «πράσινοι» βγήκαν πιο έτοιμοι και ορεξάτοι, άνοιξαν τη διαφορά και με σερί 16-0 μετέτρεψαν το εύθραυστο 44-48 σε 44-64, ουσιαστικά ξεκαθαρίζοντας την υπόθεση-νίκη.

Στο χρόνο που απέμενε οι δυο προπονητές μοίρασαν το χρόνο και δοκίμασαν διάφορα σχήματα, δίνοντας κυρίως χώρο στα Ελληνόπουλα να δείξουν το ταλέντο τους και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με 89-67 και να τελειώνει τη σειρά με 2-0.

Ο Κρις Σίγνκλετον ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Νικο Παππά και τον Μάικ Τζέημς να προσθέτουν από 11 πόντους, ενώ από τον Κολοσσό ο Τι ΤΖέι Μπρέι είχε 16 πόντους και ο Κιθ Ράιτ 14 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 39-42, 52-67, 69-87

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.