Προβλημάτισε, απογοήτευσε και… καρδιοχτύπησε για το 1-0

Written by  Μάι 16, 2018

Η Κύμη έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού στην πρώτη αναμέτρηση των play off, όμως, τα μεγάλα σουτ του Κάιλ Γουίλτζερ και η ψυχραιμία του Βασίλη Σπανούλη στις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα απέτρεψαν την μεγάλη έκπληξη με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τελικά τη νίκη και το προβάδισμα στη σειρά με 78-75.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα, αφού προηγήθηκε με 25 πόντους στα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου και όλα έδειχναν ότι θα φτάσει σε μια εύκολη νίκη, όμως, για ένα ακόμα παιχνίδι εμφάνισε τα προβλήματα αυτοσυγκέντρωσης που έχει δείξει σε πολλά παιχνίδια, επέτρεψε στην Κύμη να μειώσει, να κάνει την ανατροπή και να ισοφαρίσει στο τέλος και να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την έκπληξη.

Το παιχνίδι είχε και ιδιαιτερότητες, καθώς από τη μία υπήρχε η επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη, ενώ πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η ΚΑΕ Ολυμπιακός βράβευσε τον Νίκο Μπάρλο, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στο τέλος της χρονιάς και είχε φορέσει μεταξύ άλλων και την φανέλα των «ερυθρολεύκων». Ο Πατρινός φόργουορντ, μάλιστα, αγωνίστηκε με νέο νούμερο στη φανέλα του, φορώντας το 19, ημερομηνία που γεννήθηκε ο γιος του, αλλάζοντας το 28 που φορούσε μέχρι τώρα για την κόρη του.

Ο Κάιλ Γουίλτζερ ξεκίνησε ζεστός και με δικά του τρίποντα οδήγησε τον Ολυμπιακό στο 10-0 του πρώτου δίλεπτου και στο +17 του πρώτου δεκάλεπτου (25-8) έχοντας βάλει τους Πειραιώτες σε… ράγες για μια εύκολη νίκη.

Η διαφορά έφτασε και τους 25 πόντους (41-16), αλλά η Κύμη με σερί 12-0 συμμάζεψε τη διαφορά στο ημίχρονο στο 41-28.

Το σερί, μάλιστα, έφτασε το 16-0 με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τους Ευβοιώτες να μειώνουν για πρώτη φορά κάτω από τους 10 πόντους (41-32) με τους γηπεδούχους να δείχνουν για ένα ακόμα φετινό παιχνίδι να χάνουν εντελώς τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό.

Η Κύμη συνέχισε να μειώνει και έφτασε στο 50-45 και έκανε το παιχνίδι ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να επαναφέρει τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν στοχεύσει τις αδυναμίες του και παρέμειναν κοντά μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να το πιστεύουν όσο ποτέ άλλοτε κι έφτασαν μια ανάσα από την ολική ανατροπή (65-64), έχασαν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά, αλλά κατάφεραν με ένα τρελό τρίποντο του ΜακΦάντεν να ισοφαρίσει για πρώτη φορά σε 72-72.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς με καλάθι και φάουλ στα 32,5’’ έκανε το 75-72 για τον Ολυμπιακό, ο Αμερικανός πήγε στις βολές και με 2/2 μείωσε στον πόντο (75-74) στα 23,6’’, ο Μάντζαρης είχε 1/2 για το 76-74 και η επιλογή ήταν να γίνε ιφάουλ στον ΜακΦάντεν, ώστε ακόμα και στην ισοφάριση οι γηπεδούχοι να έχουν μία ακόμα επίθεση.

Ο Αμερικανός αστόχησε στην πρώτη βολή και μείωσε σε 76-75 και η Κύμη με έχασε πολύ χρόνο μετά την επαναφορά για να κάνει το φάουλ στον Σπανούλη, ο οποίος έκανε το 78-75, που ήταν και το τελικό σκορ, αφού παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το σουτ της ισοφάρισης, αλλά ο Μανωλόπουλος βρήκε σίδερο.

Ο Βασίλης Σπανούλης με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ ο Κάιλ Γουίλτζερ με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν πολύ σημαντικός στο ξεκίνημα, αλλά και στο τέλος με το μεγάλο τρίποντο που σημείωσε.

Για την εξαιρετική Κύμη, ο Θαντ ΜακΦάντεν έκανε εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε με 21 πόντους, 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Λενζέλ Σμιθ είχε 15 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ ο Γκάρι ΜακΓκι έκανε double-double με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-8, 41-28, 59-51, 78-75

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.