Προβάδισμα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι «Δικεφάλων»

Written by  Μάι 16, 2018

Έπειτα από ένα σκληρό και γεμάτο ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα, εναλλαγές στο σκορ και αρκετά δραματικό φινάλε, ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη απέναντι στην ΑΕΚ με 78-74 και έκανε το 1-0 στην σειρά των play off.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα κυρίως χάρη στο πολύ καλό τους ξεκίνημα στην τελευταία περίοδο, όταν και βρέθηκαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ έπειτα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και κατάφεραν να την διατηρήσουν ως το τέλος, παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση στον ημιτελικό.

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιερίνια, ο οποίος παρακολούθησε τις προσπάθειες του «Δικεφάλου του Βορρά» και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους για την κατάκτηση του Κυπέλου στον πρόσφατο τελικό μεταξύ των δυο ομάδων.  

Το παιχνίδι είχε πάθος, ένταση και δυνατές μονομαχίες, με τις δυο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ και την ΑΕΚ να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο με μικρό προβάδισμα (17-20).

Με τον Ντελρόι Τζέημς να κυριαρχεί και να φτάνει γρήγορα σε διψήφια παραγωγή πόντων, η ΑΕΚ άρχισε να δημιουργεί μια διαφορά, έφτασε το +10 (24-34), αλλά ο Πέτεγουεϊ με συνεχόμενα τρίποντα μείωσε άμεσα, ο ΠΑΟΚ έμεινε κοντά στο σκορ και το πρώτο ημίχρονο έληξε με την «Ένωση» να προηγείται με 37-41.

Το παιχνίδι είχε πάθος και ένταση, με τις δυο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ και τον ΠΑΟΚ να περνάει μπροστά έπειτα από ώρα (57-56) με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το προβάδισμά τους και στο τέλος της τρίτης περιόδου με 58-62.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος στο τελευταίο δεκάλεπτο και με καλύτερη άμυνα, αλλά και λύσεις στην επίθεση με κύριο εκφραστή τον Μαργαρίτη, έκανε σερί 10-0, βρέθηκε στο 68-62 και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης στο τέλος, φτάνοντας ακόμα και σε διψήφια διαφορά (75-65) και τελικά στην σημαντική νίκη με 78-74 που του δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση στον ημιτελικό του πρωταθλήματος.

 Ο Τεράν Πέτεγουεϊ είχε συνολικά 17 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Φιλ Γκος 16 πόντους με 4 ασίστ και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με τον Αντώνη Κόνιαρη πρόσθεσαν από 13 και 11 πόντους αντίστοιχα για τον ΠΑΟΚ.

Από την ΑΕΚ, ο Ντελρόι Τζέημς σταμάτησε στους 14 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Μάνι Χάρις είχε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-41, 58-62, 78-74

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Φωτό: paokbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.