Νίκη στη Ν. Σμύρνη με το μυαλό στο… ΣΕΦ

Written by  Απρ 13, 2018

Με το μυαλό στην Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός των πολλών προβλημάτων δυσκολεύθηκε πάρα πολύ να επικρατήσει εκτός έδρας του Πανιωνίου ΒΙΚΟΣ Cola με 79-73 και γιόρτασε με νίκη πριν τα play off σε μια αναμέτρηση, στην οποία ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε ιστορία ανεβαίνοντας στην κορυφή των σκόρερ στην ιστορία της Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με μόλις 10 παίκτες, καθώς δεν συμπεριελήφθησαν στην αποστολή οι Γιώργος Πρίντεζης, Κιμ Τιλί και Γιάνις Στρέλνιεκς, με αποτέλεσμα να έχει λιγότερες λύσεις, ενώ πνευματικά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, με το μυαλό να είναι ξεκάθαρα στις μάχες για την Ευρωλίγκα που ακολουθούν.

Αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι «κυανέρθροι» που κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλό τους και παραλίγο να πάρουν μια μεγάλη νίκη που ουσιαστικά θα τους εξασφάλιζε την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και με τον Ολυμπιακό να έχει το μυαλό του… αλλού και έτσι κατάφερε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, να βρίσκεται συνεχώς μπροστά και να κλείνει με προβάδισμα το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες στο μαρκάρισμα του Μαρκίθ Κάμμινγκς, όμως, μόλις ο ανεβασμένος Ιωάννης Παπαπέτρου κατάφερε να τον περιορίσει, άρχισε να δημιουργεί διαφορά και βρίσκοντας σταδιακά ρυθμό, έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 32-39.

Η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα, ενώ με δυο ελεύθερες βολές του Βασίλη Σπανούλη για το 42-56, η αναμέτρηση διακόπηκε για λίγα λεπτά, προκειμένου ο αρχηγός του Ολυμπιακού να γνωρίσει την αποθέωση από συμπαίκτες και αντιπάλους για το γεγονός ότι ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Α1, ξεπερνώντας τους 5.200 πόντους που είχε μέχρι σήμερα ο Νίκος Χατζής .

Η διακοπή, ωστόσο, ευνόησε τον Πανιώνιο που με τον Μπράζελτον να έχει πάρει… φωτιά, μείωσε σταδιακά και έφτασε στον πόντο (61-62), δίνοντας άγρια ομορφιά στην αναμέτρηση, πριν χρεωθεί με δεύτερη τεχνική ποινή και αποβληθεί από το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε, ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 9 (68-77) και τελικά έφτασε σε μια δύσκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη με 73-79.

Εκτός από το ρεκόρ του, ο Βασίλης Σπανούλης είχε συνολικά μια ακόμα μεστή παρουσία με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Τζαμέλ Μακλήν έκανε double-double με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και 2 κοψίματα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν και πάλι «καυτός» τελειώνοντας με 16 πόντους (5/6 τρίποντα) και 9 ριμπάουντ, ενώ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας 12 πόντους (3/4 τρίποντα) με 2 ριμπάουντ.

Από τον Πανιώνιο, ο Ντέγιαν Κράβιτς ήταν τρομερός, με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Μαρκίθ Κάμμινγκς σημείωσε 22 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ταιρόν Μπράζελτον έφτασε τους 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 32-39, 50-58, 73-79

 

 

Φωτό: olympiacos flickr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.