Σαρωτικός και… ετοιμοπόλεμος ο Ολυμπιακός στην Αμαλιάδα

Written by  Μαρ 26, 2018

Ξεκούραστο, αλλά με την ευκαιρία για πολλά συμπεράσματα και δοκιμές ήταν το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Αμαλιάδα, όπου επικράτησε με το ευρύ 104-54 του Κόροιβου και έδειξε ετοιμότητα και φρεσκάδα ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί σε Ελλάδα και κυρίως Ευρώπη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε να μην πάρει μαζί του στην Αμαλιάδα τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και τον Κώστα Παπανικολάου που δεν έχει ακόμα ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατό του, θέλοντας να δώσει χρόνο και ευκαιρίες στους υπόλοιπους παίκτες να βρουν ρυθμό, καθώς η σεζόν μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της.

Ο πρώτος που το εκμεταλλεύτηκε ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού και έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, φωνάζοντας «παρών» την ώρα που η ομάδα τον έχει πραγματικά ανάγκη, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού είδε σίγουρα με ικανοποίηση όλους τους παίκτες του σε άριστη πνευματική ικανότητα και, παρά την τεράστια διαφορά δυναμικότητας που τους χώριζε από τον αντίπαλό τους, να μην χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή του σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Άπαντες οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν, είχαν πολύ καλά ποσοστά από το τρίποντο (13/32) έλεγξαν τον ρυθμό και τα ριμπάουντ (39 έναντι 22, είχαν καλή δημιουργία (18 ασίστ))και έδειξαν διάθεση να τρέξουν, να προσφέρουν θέαμα, αλλά κυρίως να βρουν ρυθμό, γνωρίζοντας ότι πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και στη διάθεση του προπονητή τους για κάθε δευτερόλεπτο που θα τους ζητηθεί.

 Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σημείωσε 10 πόντους με ένα ριμπάουντ και μία ασίστ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο, περίοδος κατά την οποία ο Κόροιβος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, με τον Κέβιν Λάνγκφορντ να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

Τα τρίποντα του επίσης εξαιρετικού Μπόμπι Μπράουν έφεραν τη διαφορά στους 16 πόντους για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Αμερικανό να είναι ο πρωταγωνιστής στο διάστημα αυτό και τους «ερυθρόλευκους» να δημιουργούν συνθήκες για την άνετη επικράτηση.

Με σερί 16-0 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +33 (31-64) και ουσιαστικά εκεί τελείωσαν τα πάντα. Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 50 πόντους με το τελικό 54-104 να αποτελεί μια από τις ευρύτερες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία του πρωταθλήματος.

 Κορυφαίος του παιχνιδιού ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης που στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση σημείωσε 20 πόντους (4/8 τρίποντα) με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Μπόμπι Μπράουν τον ακολούθησε επίσης με 20 πόντους με 5/9 τρίποντα, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν για τον Ολυμπιακό ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 10 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Μπράιαν Ρόμπερτς με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τον Κόροιβο, που πλέον επικεντρώνεται στην προσπάθειά του να εξαντλήσει τις πιθανότητες παραμονής στην κατηγορία, ο Σακίλ Χάινς με 17 πόντους, 5ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Κέβιν Λάνγκγφορντ με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν ό,τι ξεχώρισε για την ομάδα της Αμαλιάδας.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 31-48, 44-85, 54-104

Φωτό: 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.