Αήττητος άνετα και με το μυαλό στην Μάλαγα

Written by  Μαρ 13, 2018

Με τον Ζακ Όγκουστ να πραγματοποιεί μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Κύμη και με την νίκη του με 87-64 συνέχισε το αήττητό του και πλέον στρέφεται στην πολύ κρίσιμη «μάχη» του με την Μάλαγα για την Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» έδειξαν πολύ ευδιάθετοι στο ξεκίνημα του αγώνα, έφτασαν και σε διαφορά ακόμα 21 πόντων λίγο πριν το ημίχρονο (35-14), όμως, στη συνέχεια έχασαν την ενέργεια και το καθαρό τους μυαλό, επιτρέποντας στην μαχητική Κύμη να μειώσει, αρκετά.

Με ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά γρήγορα στους 28 πόντους (84-56), φτάνοντας τελικά άνετα στη νίκη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε με χαρά όλους τους παίκτες του να αγωνίζονται αρκετά και να σκοράρουν, κάποιους να αρπάζουν από τα «μαλλιά» την ευκαιρία που τους δόθηκε και να τον γεμίζουν ευχάριστους πονοκεφάλους, με κυριότερο τον Ζακ Όγκαστ, έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία τους στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Δεν απέφυγε, ωστόσο, και την έντονη ανησυχία, καθώς ο Τζέημς Γκιστ τραυματίστηκε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και να περνάει από εξετάσεις για να εκτιμηθεί η κατάστασή του.

Στα αγωνιστικά, ο Ζακ Όγκαστ πρόσθεσε μια ακόμα θετική εμφάνιση στο ενεργητικό του με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ και έδειξε σε καλή κατάσταση, φωνάζοντας στον προπονητή του πως είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου του ζητηθεί.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε 10 πόντους με 4 ασίστ, ενώ ο Νικ Καλάθης σημείωσε 9 πόντους με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Για την Κύμη, ο Θαντ ΜακΦάντεν είχε 13 πόντους με 4 ασίστ, ο Κάμερον Τζόουνς σημείωσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Λένζελ Σμιθ 10 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 40-30, 60-50, 87-64

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.