Με Παππά και Γιάνκοβιτς πέρασε εύκολα από τα Ιλίσια

Written by  Δεκ 02, 2013

Με το μυαλό στον αγώνα της Παρασκευής απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ηλυσιακό, ο οποίος αντιστάθηκε μόνο μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου και πήρε τη νίκη στα Ιλίσια με 60-87 κάνοντας, παράλληλα, διαχείριση δυνάμεων ενόψει τη δύσκολης συνέχειας.

 

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος ακόμα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και έπρεπε να προφυλαχθεί για να μην υποτροπιάσει ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα για την όγδοη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Επιπλέον, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μπήκε στη δωδεκάδα παρ’ όλο που ο ίδιος δεν ήταν πλήρως έτοιμος να αγωνιστεί.

Ο Ηλυσιακός ήταν ιδιαίτερα μαχητικός στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Στέφενς να παίρνει τις πιο πολλές επιθέσεις και κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το 8’ όταν και ο Παναθηναϊκός με τον Γιάνκοβιτς και τον Παππά να τραβούν το σκορ, πήρε μια μικρή διαφορά που στη λήξη της περιόδου ήταν στο 14-20.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ηλυσιακός με τον Περικλή Δορκοφίκη να σκοράρει συνεχόμενους πόντους, μείωσε σε 21-22 στο 14’, όμως, ακολούθησε ένα δίλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του, ανεβάζονας γρήγορα τη διαφορά στο +10 (23-33 στο 16’). Με τον Στέφενς να εξακολουθεί να παλεύει μόνος και τον Παναθηναϊκό να βρίσκει σκορ τόσο από την περιφέρεια όσο και μέσα από τη ρακέτα, οι «πράσινοι» έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 32-46.

Οι ψηλοί του Παναθηναϊκού ουσιαστικά καθάρισαν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, αφού ο Μπατίστ και ο Γκιστ ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά στο +17 (35-52 στο 24’) με τον Ηλυσιακό να μην μπορεί να βρει λύσεις, ώστε να είναι ανταγωνιστικός ως το τέλος. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 43-66 και να περιμένει την λήξη του αγώνα με τον προπονητή της ομάδας, Αργύρη Πεδουλάκη, να ετοιμάζεται για ξεκούραση των παικτών του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η τέταρτη περίοδος ήταν απλώς διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν αρκετό. Παππάς και Γιάνκοβιτς εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία και ανέβασαν τη διαφορά, την ώρα που ο Ηλυσιακός είχε πια εγκαταλείψει την προσπάθεια. Το τελικό 60-87 αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στις νίκες και πλέον στρέφει την συγκέντρωσή του στον αγώνα της Παρασκευής απέναντι στον ερυθρό Αστέρα, όπου με νίκη θα διασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή του στο top 16 και από εκεί και πέρα θα αναζητά το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-46, 43-66, 60-87

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.