Πήρε και αυτό το ντέρμπι, καπάρωσε αήττητος την κορυφή

Written by  Ιαν 29, 2018

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ με 68-61 στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, πήρε την τρίτη φετινή νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις και πέμπτη συνεχόμενη επί του «αιωνίου» αντιπάλου του, διασφαλίζοντας αήττητος το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έκαναν καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, παίρνοντας διαφορά ακόμα και με 11 πόντους, όμως, στη συνέχεια, η κόπωση, η μεγάλη φθορά των φάουλ και η δύναμη της έδρας έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού που έφτασε το 14-0 και σημείωσε ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα στην ήδη ταλαιπωρημένη ψυχολογία των «αιωνίων» αντιπάλων του.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να… ταΐσει τους ψηλούς του στο ξεκίνημα και να εκμεταλλευτεί κάθε miss match που θα παρουσιαζόταν και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «πράσινους» παίρνοντας διαφορά 10 πόντων (3-13), με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά με 0/9 σουτ και να σκοράρει μόνο με βολές για σχεδόν 9’

Το τρίτο φάουλ του Τζαμέλ ΜακΛήν πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο έφεραν ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στους «ερυθρόλευκους» που έλεγχαν κατά κράτος τα ριμπάουντ, αλλά παρ’ όλα αυτά έφτασαν το +11 (7-18) και προηγήθηκαν στο τέλος της περιόδου με 11-20.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους που αντικατέστησε τον Νικ Καλάθη για αρκετή ώρα σημείωσε δυο σημαντικά για τον Παναθηναϊκό τρίποντα που βοήθησαν να ξεκολλήσει στο σκοράρισμα και να ζεστάνει την εξέδρα, μειώνοντας το σκορ σε 20-25.

Σκοράροντας αποκλειστικά με βολές, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 24-27, έχοντας καταφέρει να φορτώσει με φάουλ και τον Νικολα Μιλουτίνοφ και το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 30-32, αλλά πλέον το παιχνίδι άρχιζε ουσιαστικά από την αρχή.

Ο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους ψηλούς του Ολυμπιακού να κάνουν νωρίς το τέταρτο φάουλ τους και τον Παναθηναϊκό να περνάει για πρώτη φορά μπροστά με μεγάλο τρίποντο του Κέισι Ρίβερς (36-35), με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με σερί 6-0 για να πάρουν και πάλι το προβάδισμα (36-41).

Οι «πράσινο», όμως, είχαν ζεσταθεί και με τρίποντα από τους Ρίβερς και Παππά πήραν προβάδισμα με 48-46 και το τρίτο δεκάλεπτο τους βρήκε να προηγούνται με 50-48.

Ελλείψει σέντερ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε την τελευταία περίοδο χρησιμοποιώντας τον Γιώργο Πρίντεζη στη θέση «5», την ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε σαφή εντολή στους παίκτες του να χτυπήσουν μέσα στη ρακέτα.

Αυτό και συνέβη με τους «πράσινους» να φθείρουν συνεχώς τους αντιπάλους τους και να δημιουργούν ένα προβάδισμα και με κρυφό… χαρτί τον Ντίνο Μήτογλου πήραν διαφορά 8 πόντων (61-53) και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του ματς.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 9 πόντους (65-56) και, παρά την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να ξαναμπούν γρήγορα στο ματς, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας με 68-61.

Ο Κέισι Ρίβερς με μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ στις θετικές εκπλήξεις του αγώνα για τους «πράσινους» ήταν ο Ντίνος Μήτογλου που σημείωσε 7 σημαντικούς πόντους όταν ο Παναθηναϊκός άρχισε να χτίζει τη διαφορά.

Για τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε double-double με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Κώστας Παπανικολάου είχε 11 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε 10 πόντους με 5 ασίστ.

 

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 30-32, 50-48, 68-61

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.