Άνετος, πρώτος και αήττητος

Written by  Ιαν 07, 2018

Ένα πολύ εύκολο απόγευμα πέρασε ο Παναθηναϊκός Superfoods, που επικράτησε άνετα του Κόροιβου Αμαλιάδας με 92-57 και παρέμεινε μόνος και αήττητος στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας ουσιαστικά ήδη εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας μετά και τη νέα γκέλα του Ολυμπιακού.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν σε καλή μέρα και, απέναντι σε μια ομάδα με εμφανή διαφορά δυναμικότητας, έπαιξαν ελεύθερο και κατά διαστήματα θεαματικό μπάσκετ με τον Τσάβι Πασκουάλ να μοιράζει το χρόνο σε όλους και στο τέλος να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του.

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό για να πάρει διψήφια διαφορά και ουσιαστικά να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης, αφού με δυναμικό ξεκίνημα, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και σφιχτή άμυνα, δεν δυσκολεύθηκε να πάρει διαφορά 12 πόντων στο δεκάλεπτο (24-12) και από το σημείο εκείνο να… χαλαρώσει.

Ο Κόροιβος δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει τους «πράσινους» και το μόνο που έμεινε να κρατήσει ήταν το μίνι ξέσπασμα του Τράβις Κον, ο οποίος με 9 συνεχόμενους πόντους συντέλεσε στο να παραμείνει η διαφορά σε σχετικά χαμηλά επίπεδα στο ημίχρονο (45-29).

Με σερί 15-2 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στο +33 (67-34) και με σβηστές… μηχανές, αλλά και μπόλικο χρόνο συμμετοχής στους Μήτογλου, Όγκαστ και Καλαϊτζάκη, έφτασε στο τελικό 92-57 που τον διατηρεί μόνο πρώτο και αήττητο στη νκορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Λούκα Λεκαβίτσιους είχε 14 πόντους με 6 ασίστ, ο Ζακ Όγκουστ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε, σημειώνοντας 13 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης σημείωσε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τον Κόροιβο, ο Σακίλ Χάινς είχε 16 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Τράβις Κον σημείωσε 13 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Κουέντον Ντεκοζι σημείωσε 11 πόντους με 9 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 45-29, 70-40, 92-57

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.