ΠΑΟΚ από τα παλιά «πλήγωσε» βαθιά τον Ολυμπιακό

Written by  Ιαν 07, 2018

Ένας εντυπωσιακός και ενθουσιώδης ΠΑΟΚ νίκησε πολύ εύκολα τον Ολυμπιακό με 78-71 και μπήκε σε τροχιά τετράδας, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα τους «ερυθρόλευκους» στην τρίτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα, με το πλεονέκτημα έδρας πλέον να απομακρύνεται οριστικά.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου παρουσίασαν αξιοσημείωτη ενέργεια, συγκέντρωση και κυρίως πάθος από το πρώτο δευτερόλεπτο, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, έλεγξαν τον ρυθμό και τα ριμπάουντ, ενώ στηρίχθηκαν στο εντυπωσιακό δίδυμο των Γκος και Τζάκσον, οι οποίοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους που δεν βρήκαν τρόπο να τους σταματήσουν.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός λύγισε από την κούραση, καθώς πέρασαν λιγότερες από 48 ώρες από την αναμέτρηση με την Αρμάνι για την Ευρωλίγκα, αλλά και από τις απουσίες, αφού στερήθηκε των υπηρεσιών των Μπράιαν Ρόμπερτς και Γιάνις Στρέλνιεκς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, τα… έσπασε από την περιφέρεια σουτάροντας με 5/23 τρίποντα, υπέπεσαν σε 17 λάθη, αλλά σε καμία περίπτωση η εικόνα που παρουσίασε στο παρκέ δεν δικαιολογείται με βάση και τα όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Ο νεοαποκτηθείς Νταρνέλ Τζάκσον ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και με προσωπικούς του πόντους έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 8-2, με τον Ολυμπιακό να αντιδρά άμεσα και να ισοφαρίζει σε 8-8, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν σε πάρα πολύ καλή μέρα και με πλούσια επιθετική συγκομιδή, έφτασαν το +13 (29-16) και έκλεισαν με διψήφια διαφορά ένα  εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο (29-18).

Ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύθηκαν να διατηρήσουν τη διαφορά σταθερά σε διψήφια επίπεδα και, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο να μειώσει τη διαφορά, προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 44-33.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να είναι τρομερά άστοχος και να μην έχει δυνάμεις για να επιστρέψει και τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται για να διατηρήσει και να αυξήσει τη διαφορά του δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην διαφαινόμενη επικράτησή του (57-41).

Όσο κι ν προσπάθησαν οι «ερυθρόλευκοι», η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί και αυτό επιβεβαιώθηκε από το τελικό 78-71 που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους και τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Φιλ Γκος, ο οποίος σημείωσε 24 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Νταρνέλ Τζάκσον σημείωσε 14 πόντους και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τον Ολυμπιακό, ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε 12 πόντους με 6 ασίστ, ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ από 11 πόντους είχαν και οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Κάιλ Γουίλτζερ.

 

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 44-33, 57-41, 78-71

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.